Hozzávalók:
20dkg vaj
3 tojás
10dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
40dkg liszt
2tk sütőpor
4db nagyobb alma
20dkg porcukor
Elkészítése:
1. Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a tojások sárgájával. Add hozzá a cukrot, a citromhéjat és 1 citrom levét. Dolgozd simára, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, és keverd simára. A tésztát oszd kétfelé.
2. Az egyik felét kinyújtva tedd a tepsi aljára, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 7-8 percig.
3. Az almákat hámozd meg és reszeld le, a tojásfehérjét 20dkg porcukorral és 1 citrom levével verd kemény habbá. A félig megsült tésztán oszd el a reszelt almát, és simítsd el rajta a habot.
4. A maradék tésztából formálj rudakat, és rácsosan rakd a tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és 180°C-on süsd 15 percig, amíg a hab arany barnára sül. (Várd meg, amíg kihűl, akkor lehet szépen szeletelni.)
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK