FOGYÓKÚRA

Zsírolvasztó diéta - Olvaszd le a zsírpárnákat!

Szerző:
Szabó Anna
A zsírolvasztó diéta célja az anyagcsere felturbózása, a vízvisszatartás megakadályozása és a zsírpárnák leolvasztása. A szénhidrátban szegény fogyókúra három szakaszból áll, és két hét alatt jelentős mértékben lefaraghatók általa a nemkívánatos lerakódások a csípőről, a combról és a hasról.

 

1. Szakasz

Teljesen mellőzd étrendedből a mandarint, a zsiradékot, az alkoholt, a cukrot, a gabonát, a keményítőtartalmú zöldségeket és a tejtermékeket. A napi bevitt kalóriamennyiség 1000 kalória lehet, az étrend sovány húsokból, halakból, tojásból és leveles zöldségekből áll.

2. Szakasz

A napi bevitt kalóriamennyiség megnő 1200 kalóriára. Most már engedélyezettek a keményítőtartalmú zöldségek (sárgarépa, kukorica, cékla, hüvelyesek). Az asztalon továbbra is a sovány húsok, halak, párolt zöldségek, nyers gyümölcsök szerepeljenek.

3. Szakasz

Kevés hidegen sajtolt olaj és sovány tejtermékkel gazdagíthatod az étrendedet, de maximum napi 1500 kalóriáig. Ez a fázis gyakorlatilag addig tartható, ameddig el nem éred a kívánt testsúlyodat.

4. + Mozgás

Az aktuális fázistól függően naponta mozogj 20-40 percet. Ez lehet kardioedzés (pl. kocogás), de lehet súlyzózás is – a kor és az erőnléti állapot függvényében.

1 napos mintaétrend

Felkelés után: „hosszú élet” koktél (cukrozatlan áfonyalé ásványvízzel hígítva)

Reggeli: rántotta 2 tojásból, teflonban, zsiradék nélkül sütve, 2,5 dl cukrozatlan áfonyalé

Tízórai: 1 grapefruit

20 perccel ebéd előtt: 2,5 dl cukrozatlan áfonyalé, 1 narancs

Ebéd: zöldsaláta citromlével, 20 dkg fokhagymás lazac, néhány csepp lenolajban sütve, párolt brokkoli, 2,5 dl „hosszú élet” koktél

Ebéd után 2 órával: 5 dl „hosszú élet koktél”

Uzsonna: 1 alma

Vacsora előtt 20 perccel: 2,5 dl cukrozatlan áfonyalé

Vacsora: 20 dkg grillezett csirkemell mustárral ízesítve. Mellé sült sütőtök néhány csepp lenmagolajjal és szegfűszeggel gazdagítva.

Lefekvés előtt: „hosszú élet” koktél

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL