UTAZÁS

A legjobb magyar gyógyfürdők - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Hazánk igazi gyógyvíznagyhatalom. Már a rómaiak is felfedezték, és előszeretettel alkalmazták is hazánk területén lévő hőforrások gyógyító, szépítő hatását. Gyere velünk, és ismerd meg azokat a fürdőket, melyeket mi előnyben részesítettünk.

 

Széchenyi Fürdő

A Széchenyi Fürdő, mely Pest első gyógyfürdője, tizenöt medencéjével Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. Az élménymedencében megtalálható a sodrófolyosó, a víz alatti pezsegtetés, a nyakzuhany, az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár, és még sok más, eddig kevésbé ismert szolgáltatás.


Fotó: Wikipedia

Hajdúszoboszló

A termálfürdő épülete 1999-ben teljesen megújult. A modern kétszintes épületben a gyógyászati kapacitás a duplájára nőtt. Négy új nyitott medence épült, melyekben a különböző attrakciók segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. E nyitott medencéket körülölelik a tágas közlekedő folyosók. A termálfürdő csarnokában három fedett 32, 36,38 C hőfokú gyógyvizes medence található. Az AquaPark melynek egyes elemeit egyenesen Spanyolországból szállították ide, 1 km hosszúságú csúszdafelülettel rendelkezik.


Fotó: Wikipedia

Egerszalók

Európában páratlan természeti környezetben épült az egerszalóki fürdő. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épülő fürdő a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásai révén egyedülálló a térségben. Az 1900m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kap helyet - gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.


Fotó: Egerszalók 


Gránit Gyógyfürdő-Zalakaros

A közel 800 éves település nemzetközi hírnevét termálvízkincsére épült fürdőjének köszönheti, minősített gyógyvíz Zalakaroson csak a Gránit Gyógyfürdőben található. A fürdő, szlogenje szerint, a „Generációk találkozóhelye" kíván lenni, ahol a gyógyvízre épülő gyógyászati kezelések széles skálája mellett az értékes ásványi anyag tartalmú termálvíz felhasználásával a Gyógycentrum-Élményfürdő blokkban a rekreáció és a wellness-fitness igényeket is kiszolgálják.

A gyönyörű parki környezetben kiépített Termálstrandon pedig a gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve egészen a hullámmedencéig, változatos funkciójú medencék biztosítják a család minden tagjának a pihenést, a regenerálódást és az önfeledt vízi szórakozást.


Fotó: Zalakaros


Hévízi tófürdő

A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 m mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrásai táplálják. A tó vize a bőséges vízhozamnak köszönhetően három nap alatt kicserélődik. A tó hőmérséklete 24-38 oC között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően, ezért még télen is alkalmas a fürdőzésre. A víz nyugtató, ugyanakkor felfrissítő hatása mellett az egyenletes vízáramlás enyhe masszázsként hat.


Fotó: Hévíz-info


Cserkeszőlő

A gyógyfürdő termálvize 2311 méter mélyről tör fel és 82 oC hőmérsékletű. A nemrégiben felújításra került két gyógyvizes medence mellé még egy új épült. Különféle élményelemek kerültek beépítésre, így többek között hát- és nyakmasszírozó egységek, pezsgőlevegő bevezetés. A fiatalok számára pedig létrehoztak homokfoci, homokröplabda és lábtenisz pályát is.


Fotó: Cserkeszőlő


Sárvár gyógyfürdő

Sárvár a Nyugat-Dunántúl egyik legnépszerűbb fürdőhelye a Gyöngyös és a Rába összefolyásánál. Az Európa szerte híres, 1000 m mélységben talált 44 fokos vízre épült gyógy- és wellness fürdő, mintegy 55.000 m²-en várja kedves vendégeit.


Fotó: Sárvári gyógyfürdő


Harkányi Gyógyfürdő

A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak „szabadították” meg. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 2003-ban teljesen felújították. A termálfürdő jelenleg 2000 m2 vízfelszínnel várja a gyógyulni vágyókat. A strandfürdőben külön gyerekmedence (felügyelettel) várja a kicsiket, és igazi felpezsdülést jelent az élményfürdő a 32- 33 fokos vízben a medencékben elhelyezett fúvókák a test minden pontját masszírozzák.


Fotó: Harkányfürdő


Bükfürdő

Bükfürdőt több millió látogató keresi fel, amely a víz nagyszerű gyógyerejének, 14 különböző méretű és hőfokú medencéjének és gyógykezelései széles választékának köszönhető. Az Alpok lábánál fekvő, Budapesttől 200 km-re, lévő település forrásának gyógyvizét a század közepén fedezték fel és azóta is biztosítja az aktív pihenést.
A víz ásványi anyagokban igen gazdag, kalcium-magnéziumtartalma magas, ezért eredményesen alkalmazzák mozgásszervi betegségek, izületi bántalmak kezelésére.


Fotó: Bükfürdő


Miskolctapolca

A Miskolccal majdnem egybeépült Miskolctapolca igazi üdülőváros, stranddal, termálfürdővel. Európa egyedülálló barlangfürdőjének levegője kitűnő hatású a hurutos légzőszervi bántalmak ellen. A melegvizű források, a gyönyörű ősparkok, a hívogató ösvények garantálják, hogy utasaink megtalálják mindazt a szépséget, amit a természet nyújthat és tökéletes pihenést.


Fotó: Barlangfürdő

 






 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL