LELKIPATIKA

Így védd magad az energiavájmpíroktól

Szerző:
Szabó Anna
Vannak olyan emberek, akiknek társaságában jól érezzük magunkat, akik szinte felvillanyoznak bennünket. Azonban vannak olyanok is, akik mintha minden energiát elszívnának belőlünk. Mintha? Nem, ténylegesen. Védd meg magad velük szemben!

 

Kapcsolataink minősége hatással van az egészségünkre. Kapcsolataink ugyanis energiák átadásából és kapásából állnak. Energiavámpírok igenis vannak, még ha nem is tudatosan cselekszenek, de „vámpírfogaik” nyomát még az orvos is látja.

Amikor egy energiavámpír van a közelünkben, kezünket valószínűleg összekulcsoljuk a mellünk előtt, lábunkat pedig keresztbe tesszük. Ezzel védekezve az ellen, hogy még több és több energiánkat elszívja az illető.

Ha sikerül megtanulnunk, hogyan ismerjük fel őket, elkerülhetjük a letargikus fáradtságot, és az ebből adódó későbbi egészségügyi problémákat.


Az energiavámpírok „alaptípusai”:


1. A „sírdogáló nővér”

Akárhányszor csak beszélsz vele, ő mindig sírdogál valami miatt. És persze imádja az együtt érző hallgatóságot. Ő az a rokon, vagy munkatárs, aki mindig csak „szegény” önmagát emlegeti, sajnáltatja, de persze megoldást a gondjaira nem keres, még tőled sem vár segítséget, csak hallgasd végig, akár ezredszerre is.

Hogyan védd meg magad?

Szabj határokat. Időbeni korlátot, meddig is vagy hajlandó a nyavalygását hallgatni. És nem maradj egy pillanattal se tovább, határozottan mondd meg neki, ma nincs rá több időd. Aztán állj fel, és hagyd ott szépen.


2. A "drámakirálynő"

Ez az a vámpír, aki a bolhából is képes elefántot csinálni, a legkisebb problémát is úgy adja elő, mint valami hatalmas, mélyen szántó drámát. Meglehet, pont ő az a beosztottad, aki ha elkésik - pedig az gyakran megesik -, tömegkatasztrófa akadályozta meg az időben érkezéstől. Ha beteget jelent, biztos, hogy a halálán van, a legkisebb megfázástól is.

Hogyan védd meg magad?

Ne hagyd, hogy belesodorjon téged is a felkavart érzelmeibe. Vegyél egy pár nagy levegőt, csillapodj le. Légy vele kedves, de szabj neki határokat: ha meg akarja tartani a munkáját, stb. legyen az számára is az első.


3. A „folyton beszélő”, kis vicces

A te érzéseid egy cseppet sem érdeklik, csak saját magával törődik. Eleinte még tényleg szórakoztató, de amikor már látod, sosem fogja abbahagyni a dumálást, kezdesz már előre kifáradni. Csak azt a pillanatot várod, hogy mikor vághatsz már – akkor még udvariasan – közbe, de az a pillanat sosem jön el. Egyre közelebb jön, közelebb hajol hozzád, már az arcodba lehel beszéd közben. Te meghátrálsz, de ő anélkül, hogy szavát felejtené, megy utánad, nyomul.

Hogyan védd meg magad?

Azt jó, ha tudod, hogy az ilyen emberek jelzésekre, gesztusokra egyáltalán nem reagálnak. Fel kell hát állnod és a szemébe mondanod: Figyelj csak egy pillanatra! - És aztán egy már távolabbi, semleges pozícióból folytasd és küldd el. Nyugodtan, udvariasan, ez a kulcsszó.


4. A problémás

Ez a vámpír elkeseredetten csak arra vágyik, hogy oldd meg minden, számos problémáját. Mindegy, hogy éppen nappal van, vagy éjszaka, hogy neked láthatóan más dolgod van... Ha nem figyelsz oda, pillanatok alatt te leszel a „terapeutája”. Ha dolgozol, mögéd áll, és onnan kíváncsi a válaszaidra, ebédnél biztos, hogy melléd ül. Ráteszi a kezét minden szabadidődre, aztán a már nem „szabadidődre” is. Vagy lehet, hogy egy jó barátod pont ilyen. Az éjszaka közepén is képes felhívni, ha valami megoldatlan, kibogozásra váró kérdése van. És te megsajnálod, mert annyira szüksége van rád.

Hogyan védd meg magad?

Ne akarj mindenki megmentője lenni! Érezz együtt vele, de ennyi. Ne gondolkozz még órákig a jobbnál jobb megoldásokon, úgyis mindet el fogja utasítani valami magyarázattal. Csak mondd meg neki, te bízol benne, hogy ő saját maga is képes feldolgozni a dolgot. Ha meg nem megy, finoman tudasd vele, inkább valami szakértő segítségére lenne amúgy is szüksége.


5. A hibáztató

Ez a vámpír a maga csúszós, mosolygós módján képes benned elültetni a gyanakvást, hogy te magadat érezd hibásnak, ha valami nem sikerül, ha a dolgok egyszerűen csak nem úgy mennek, ahogy kellene. Hány olyan főnök, barátnő van, aki egy jól elhelyezett, gonosz megjegyzéssel képes erre!

Hogyan védd meg magad?

Próbáld ki a következőt magad elé képzelni: ha meglátod az illetőt, láss mindig magad körül egy fehér fényből lévő gömböt, és tudd, hogy az majd megvéd, arról lepattannak a rosszindulatú kis beszólások. Tudasd magaddal, odabenn a gömb mélyén biztonságban vagy, nem érthet semmi bántalom. Ez a gömb tényleg képes kiszűrni azt a negativitást, amely lemeríti energiáidat.


6. A „harapd át a torkát, haver!” típus

Az ilyen ember hamar ítélkezik, és csöppet sincs tekintettel a te érzéseidre. Olyanokat képes mondani (például a kiszemelt hapsidra), mint: Ugyan már, felejtsd el, ez egy lúzer... És mindegy, hogy igaza volt-e, vagy sem, az ilyen apró megjegyzéseket olyan nehéz kiverni a fejedből.

Hogyan védd meg magad?

Ha lehet, az ilyeneket egy életre felejtsd el, ha nem lehet, legalább kerüld...
Ha főnökről, anyósról van szó, persze ezt nem teheted meg, próbálkozz vizualizációval, hogy minél messzebbre kerüljön tőled, hogy ne döfhesse beléd a mérgező fullánkját.
Tudd, hogy valahol beteg, és ne vedd személyeskedésnek a megjegyzését.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL