SZÉPSÉG

Hosszú és dús haj mindenkinek!

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne vágyna rá? Íme a mi tippjeink!

Az alapozó kiválasztása

Fontos, hogy az alapozó természetes arcszínünket ne változtassa meg túlságosan. Vásárláskor ezért végezzünk bőrpróbát az alkarunkon, és olyan árnyalatot válasszunk, amely nappali fényben leginkább hasonlít bőrünkhöz. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor inkább a világosabb színű terméket vásároljuk meg.



Milyen arcpírt használjunk?

Hogy kinek milyen tónusú arcpír áll jól, az mindig az adott bőr-, illetve a hajszíntől függ. A világos bőrűek és hajúak a hidegebb pinkes-rózsaszínes árnyalatokat használják. A sötét hajhoz, a kreol bőrhöz a melegebb réz- és barackszínek, a vörös hajhoz pedig általában a sárgás árnyalatok illenek.


A szögletes arcforma

Jellemzői: szélesebb, csontos arc, határozott homlok- és állrész.

Enyhíteni kell az arc keménységét. A két felső arcszögletbe kent pirosítóval finomíthatjuk ezt a formát, és lágyíthatjuk körvonalait. A világos piros tónusok enyhíthetik a szigorú kontúrokat. Az arccsont fölé - a szem vonalánál magasabban - világos púdert vigyünk fel. Az arccsont alá és a kiugró állkapocs „eltüntetésére" barna alapozót használjunk. A szögletes arcot a vállra omló frizura is lágyíthatja.


Hosszúkás arcforma

Jellemzői: ovális vagy hosszú, keskeny arc, gyakran magas homlok.

Hogy az arc kisebbnek látszódjon, a – semmiképp sem erős rózsaszín vagy vörös – pirosítót fültől fülig húzva vigyük fel egészen a hajtövekig. Az állrészt is fessük be kissé, az orcákat pedig a járomcsont mentén, de legfeljebb a fehér ponttal jelölt részig erőteljesebben porozzuk be.






Kerek arcforma

Jellemzői: telt, esetleg pufók arc, nemegyszer kiugró járomcsontokkal és kevésbé hangsúlyos állrésszel.

Az arc teltségét kell ellensúlyozni . Hogy ezt elérjük, az arcból a járomcsont felé meleg, barna színt, e fölé pedig világosabb pirosat viszünk fel puha ecsettel. Az arccsont legkiugróbb részét világos púderrel „takarjuk"; az áll alsó részét barna alapozóval fedjük.


Szív alakú arcforma

Jellemzői: a homlok- és az állrész a szemkörnyékhez és az orcákhoz képest keskeny.

Rövidítsük. A maszkmester szerint egyébként az egyik legszebb arcforma. Ha bármit is előnytelennek találhat rajta tulajdonosa, az a túl hosszú, esetleg előreugró áll. A hegyes áll a közepére helyezett, csúcsával az orr felé mutató kis háromszögtől lényegesen kerekebbnek hat. Finoman mossuk el a kontúrokat. Ilyenkor az áll alsó részét sötétebb púderrel kell befedni, mint az arc többi részét. De vigyázz, nehogy úgy nézzen ki, mintha szakállad lenne! Ehhez az ideális frizura félhosszú, állig érő.


Háromszög alakú arc

Jellemzői: széles homlok, magas arccsont, erős áll, a halánték felé keskenyedve

Szélesíteni kell! Oldalt, a hajtőtől kezdve a homlok közepe felé világos púdert vagy alapozót vigyünk fel. Az arc széles részét barna alapozóval keskenyítsük, a járomcsonttól lefele és befelé. A hatás a helyes frizura megválasztásával fokozható. Ajánlata: a fejtetőn laza, hullámos, dús, oldalt pedig keskeny, fejhez simuló frizura.


Ovális arc

Jellemzői: a homlok vonala valamivel szélesebb az áll vonalánál

Az ovális arc szinte nem is igényel korrekciót. Izgalmasabbnak tűnik, ha az arccsont legkiugróbb részére egy árnyalatnyi pinket, vagy korallszínt teszünk fel. Csábítóbb a hatás, ha a meleg tónusok helyett a barna alapozóra csillámos, vagy szivárványos sminket teszünk.






Keskeny arc


Jellemzői: szögletes, de szűk arcforma, sokszor hosszúkás orral párosítva

Szélesíteni kell! A smink segítségével szélesíthető. Mégpedig úgy, hogy alul is, fölül is barnára árnyékoljuk, mintegy „elveszünk" belőle. A homlok tetején, a hajtetőnél, valamint az áll alsó részén alkalmazzuk a sötétebb tónust. Az arccsontra friss, világos színű rúzst kenünk, amit a fül felső része felé, a szem vonaláig kenünk szét A frizura megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy ne legyen se hosszú, se félhosszú. A legjobban a bubifrizura kerekíti az arcot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL