FÉSZEK

Top 6 kiegészítő a lakásba

Szerző:
Szabó Anna
Hangulatosabbá szeretnéd tenni otthonodat, de nem akarod kifesteni vagy teljesen átalakítani? Egyszerű, de nagyszerű ötleteink segíthetnek bármelyik szobát újjávarázsolnod.


A tavasz közeledtével valahogy mindig előtör a rendrakás iránti szenvedélyem – sajnos a többi évszakban ez annyira nem jellemző. Ezután pedig mindig kötelező érvénnyel jön a csinosítgatás: virágokkal, új függönyökkel stb. Az egyre vékonyodó pénztárca mindennek határt szabhat, csak a kreativitás nem.

Tedd idényjellegűvé!

Hagyd, hogy megihlessen a kinti időjárás! Imádjuk az évszakhoz igazodó tárgyakat, és ez nem csak az elmés reklámszakemberek hatása. Egyszerűen másként érezzük magunkat otthonunkban, ha a tárgyak jellege körülöttünk megváltozik. Elég, ha a díszpárnákat áthúzod az évszaknak megfelelő színekkel; a vázákat, kaspókat kicseréled; a képkereteket dekormatricával átalakítod.

 

Húzd fel a székre!

Ki ne ismerne olyan ülőalkalmatosságokat, melyekre néha rákerül egy pohár (nyomot hagyva maga után), étkező tálca (összemaszatolva a huzatot)…? Ám az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak megkopott, elveszítve ezzel régi dicsfényét. Ilyenkor a legtakarékosabb megoldás, ha varrsz rá (cserélhető, mosható) huzatot, amit aztán kedved szerint alakíthatsz.

 

Kezdd a szőnyeggel!

Az pávakék és a rozsdabarna adja meg igazi karakterét a szobának. Amikor a lakás valamelyik helyiségében szőnyeget helyeznek el, az egyből odavonzza a tekintetet. A képen látható esetben faltól-falig érő, elegáns mintájú darabot terítettek le, de ettől eltérően akár egy csomózott futószőnyeget is választhatsz. Az első azoknak előnyös, akik már megnyugodtak kicsit, és imádnak otthon relaxálni. Míg a második a pörgős, bulizós életet élőkhöz passzol.

 

Párnahalmok

Szín- és mintaváltogatással a párnákat könnyedén újszerűvé teheted, és kifejezheted vele aktuális hangulatod. Éppen ezért célszerű karakán, de letisztult színű kanapét/fotelt választanod vásárláskor. A többi már csak rajtad múlik!

 

Középpontban a kedvencek

Ahogy múlnak az évek, nemcsak a cipőink száma gyarapodik rohamosan, hanem a lakásban elhelyezett kedvenceink is. Ezek a kütyük azonban a darabszámuk miatt a rendetlenség látszatát kelthetik. Éppen ezért törekedj mindig arra, hogy legfeljebb a berendezés 20%-át tegyék ki. Ne ijedj meg: a többinek sem kell a szemétben landolnia, vegyél nekik takaros lakhelyet egy doboz formájában!

 

Multifunkcionális darabok

A legolcsóbb trükkje az állandó rendnek – vagy annak látszatának – a több célt szolgáló darabok. Az ülőalkalmatosság lehet tároló, a tükör pedig virágtartó is egyben… ennek már tényleg csak a fantáziád szab határt. Különösen akkor érdemes erre törekedni, ha kislakásban éltek, és minden négyzetcentiméter számít.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL