GASZTRO

Reggeli és tavaszi

Szerző:
Szabó Anna
Ez a tavaszi fészek elnevezésű sütemény hiába lisztmentessége ellenére diétásnak csöppent sem csúfolható. Finomnak viszont annál inkább.

Hozzávalók:

1 csésze tejkaramella
½ csésze világos kukoricaszirup
½ csésze mogyoróvaj
½ csésze cukor
2 ½ csésze tojásos metélt
2 csésze kukoricapehely kissé összetörve
Zselés cukorka

 

Elkészítése:

1. Nagy, mikrózható tálban keverjük össze a karamellát, a kukoricaszirupot, a mogyoróvajat és a cukrot. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton (100%) melegítsük 1-1,5 percig, vagy amíg megolvad és simára lehet keverni; közben félpercenként keverjük meg.

2. Egyenletesen keverjük bele a tésztát és a kukoricapelyhet. Szűk ¼ csészényi adagokból formáljunk golyókat, majd nyomjuk be a közepüket, hogy fészek alakot kapjunk.

3. Tegyük zsírpapírra, és hagyjuk megkeményedni, majd rakjunk a fészkekbe 3-3 szem drazsét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL