EZOTÉRIA

A csakrák spirituális lépcsőfokai

Szerző:
Szabó Anna
Mindannyian szeretnénk teljes életet élni, megtalálni utunkat e világban. E késztetés szerencsére sok millió lelket indított sprituális természete kifejlesztésére, keresésre és tanulásra. Tarts velünk és indulj el te is spirituális kirándulásunkon.  

 

Kultúránk igencsak megnehezíti számunkra az eligazodást

És nemcsak az információk mennyiségére gondolok, hanem a mindennapokban zajló folyamatokra, melyek nem éppen önértékelésünk megerősítésére, életünkért, boldogulásunkért való felelősségvállalásra ösztönöznek. Sokkal inkább a félelemben tartásunkat szolgálják, így fokozatosan kihuny bennünk az elszántság, hogy mi irányítsuk életünket! Ahelyett, hogy magunk jönnénk rá mi a legjobb nekünk, gyakran könnyebb alkalmazkodni mások elképzeléseihez. 

Eközben legtöbbünk tökéletesen eltéved az anyagi biztonság, a földi örömök utáni hajszában. Tudtunkon kívül ezzel a magatartással lemondunk a legalapvetőbb képességünkről: a teremtés teljes és tökéletes szabadságáról. 
A huszadik század végén egyre több az olyan ember, aki a munka megszállottjává válik, aki kikapcsolódás helyett is dolgozik, nehogy szembe kelljen néznie létének alapvető kérdéseivel. Pedig ideje újra föltenni a kérdést, mi áll az élet hátterében ezen a bolygón? A válasz meglepő, ám roppant egyszerű: a szeretet és a jólét Forrásából jöttünk. Ha összhangba kerülsz a béke és a szeretet energiájával, visszanyered Forrásod erejét, ami nem más, mint saját teremtő erőd!


A mai ember nehéz helyzetben van

Eleget kell tennie a hétköznapi feladatainak, és emellett kellene, hogy lelkileg-szellemileg fejlessze magát! Régen a szellemi iskolákba csak azokat az embereket vették fel, akik a fizikai világban már “letettek valamit asz asztalra!” Vagyis rendben volt az anyagi helyzetük. Így nem állt fenn annak a veszélye, valaki úgymond “belemenekül” a szellemi világba, mert nem boldogul az anyagiban. Ha az ember félelmeket, indulatokat, negatív érzelmeket tárol magában, ezen rezgések megakadályozzák, hogy kiteljesedjen a szeretetben, hogy szellemi útján egyre magasabb tudati szintre jusson, egyre finomabbra hangolja energiáját. Persze nem erőszak a disznótor! Mindenestre az elmúlt kétezer évben minden vallás és minden irányzat lerakta a maga alapköveit, azonban elmélyülve a tanításokban észrevesszük, hogy a szavak és módszerek mögött ugyanaz a szellemi lényeg áll. A felemelkedés útja elsősorban az önzetlenség, az adás képességén múlik. A testi-lelki-szellemi egészségre való törekvésen.


Ideje megismerni és megérteni az egészség és a betegség valódi összefüggéseit! 

Az egészség jogunk és örökségünk. A teljes összhang lelkünk, gondolataink és testünk között, s nem valami távoli, elérhetetlen ideál. Olyan egyszerű és természetes, hogy sokan közülünk nehezen értik meg. A földi világ csupán a szellemi világ interpretációja. A legjelentéktelenebb esemény mögött is Isteni szándékok rejtőznek. 


Az egészség azt jelenti, hogy kizárólag lelkünk parancsaira hallgatunk, bizalommal, mint a gyermek; visszautasítván az értelmet (a jó és rossz tudásának fáját) annak észérveivel, ellene és mellette szemléletével, előzetes félelmeivel; nem véve tudomást a konvenciókról, mások elképzeléseirõl és parancsairól. Így képesek leszünk zavarok és panaszok nélkül keresztülmenni az életen, szabadon szolgálva embertársainkat. Szerezzük vissza egészséges öntudatunkat, használjuk létraként azon iratokat, tanításokat, melyet az elmúlt évszázadok tanítói hagytak ránk. Alkalmazzuk a keleti csakratanokat, Carl Gustav Jungnak a lélekgyógyászat területén végzett kutatási eredményeit, James Redfield remek könyvének, A mennyei próféciának útmutatásait, Kurt Tepperwein által összegyűjtött Szellemi törvényeket, sőt menjünk messzebbre...a nyugati kultúra gyökerét alkotó zsidó és keresztény tanítások, próféciák is remek útmutatóként szolgálnak. Sőt menjünk messzebbre, hívjuk segítségül földi életünk útitársait, az angyalokat. 



Egy biztos: felemelkedésünkön csak magunk tudunk munkálkodni

Ha nem kérjük, nem keressük gyarapodásunk útjait-módjait, nem tudjuk felszabadítani félelmeink által leblokkolt életenergiánkat. Pedig minden energiánkra szükségünk van életünk előre viteléhez, és virágba borításához. Itt a Földön egyedül az ember az, akire a magasabb tudatosság - mint lehetőség – bízva van. Csupán mi, emberek vehetjük észre, hogy a létezésnek távlatai és fokozatai vannak, s hogy tekintetünket magasabb horizontokra is emelhetjük. Kérdés: élünk-e ezzel az adománnyal? Azzá válunk-e, akik lehetnénk? 

Az volna az ideális állapot számunkra, ha testünk-lelkünk-szellemünk harmóniát sugározna és jókedvet, bizakodó életszemléletet biztosítana. Érzést tekintve ebben az állapotban szárnyalunk, az öröm széles skáláját tapasztaljuk, kiegyensúlyozottak vagyunk, mert áthalad rajtunk a Forrásenergia. (Mindenki nevezheti ezt az univerzális energiát úgy, ahogy neki tetszik és elfogadható a számára.) Lényeg, hogy összhangban vagyunk az örökkévaló erővel, az Univerzum Törvényeivel, valamint tisztában vagyunk lényünk valódi forrásával. Ha ez az egyensúly valamely belső vagy külső hatás eredményeképpen felborul, annak fizikai szinten betegség a jele. Előbb-utóbb, de jócskán meg kell azt erősíteni gondoltainkkal, hogy megbetegítsen bennünket egy hiedelmünk, negatív rendelésünk, elnyomott fájdalmas emlékünk. Az lenne a jó, ha előbb képesek lennénk felismerni a változtatás szükségességét, mint elszenvedjünk egy betegséget. Legyen lelkierőnk szembesülni fájdalmainkkal, ne pedig elnyomjuk, tudatalattink mélyére száműzzük, mert látensen is kifejti hatását. Fel kell ismernünk az utunkon szerzett tapasztalatok közül azokat, melyek csökkentik örömünket és energiánkat. 


Mindenkinek lehetősége van a tudatosság magasabb központjaival való kapcsolat kialakítására

És életünk a bennünk rejlő mélységes bölcsesség általi átszervezésére is. A gyarapodásunkhoz többféle út vezet, a lényeg, hogy keressük a nekünk leginkább elfogadhatót, amihez nem kell külső segítség, hiszen minden más szituációban egy másik ember, egy másik energetika, egy másik gondolatrendszer ítéletét, tanácsát kérjük... Mert magunkban bizonytalanok vagyunk? Higgyék el, hogy saját életüket érintő kérdésekben nincs önöknél autentikusabb problémamegoldó! Higgy magadban! Légy őszinte, tegyél fel kérdéseket, mert megkapod a választ! Az más kérdés, hogy meggyőződéseink, működő hiedelmeink révén mennyit fogadunk el a megidézett Energiából, a válaszinformációból, vagy nevezhetjük Égi Sugallatnak is e vezetett információk megértését! Mindenesetre egészségünkről és boldogságunkról mi döntünk azzal, hogy mennyire tudjuk értelmezni Lelkünk üzenetét.


Mindenek előtt indítékainkat és viselkedésünket kell kielemezni, hiszen általuk éljük meg ilyennek vagy olyannak az életet. Ha változtatni szeretnél tapasztalásodon, tarts önvizsgálatot. Hosszadalmas cikksorozatunkban néhány összefüggéssel ismerkedhetsz meg, melyet saját épülésedre használhatsz! Tarts velünk a harmónia és a lelki béke megteremtése felé vezető úton!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL