2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szeretkezel, hogy szerethess?

Fejfájós ébredés, viták a munkahelyen, sőt, hazafelé még a kenyeret is elfelejtetted – micsoda szörnyű nap! Amikor pedig este – csupán egy kis megnyugvást keresve – odabújsz életed párjához, máris érzed a kezét a melleden. Csak egy kis gyengédségre vágytál, ő azonban nyomulni kezd - ha ez gyakran ismétlődik, hamarosan kihűl a hitvesi ágy.

 

Bizonyára ismerős a szituáció, hiszen te is voltál fáradt, te is kerestél „védelmet”, vigaszt kedvesed vállán egy fárasztó nap után. Ő azonban félreértette közeledésedet, és rád nyomult, mire te eltoltad magadtól, ő pedig nem értette az elutasítás okát. Rohanó világunkban sajnos egyre gyakrabban kerül sor ilyen és ehhez hasonló jelenetekre – a fickó minden gyengéd mozdulatot felhívásnak tekint, mire a nő úgy érzi, hogy kedvese mindig csak „azt” akarja. Ezért egyre ritkábban ragadtatja magát gyengédségre, végül pedig teljesen bezárkózik.

Hogyan tovább?

Az a bizonyos újraegyesítés nem mindig kecsegtet sok sikerrel. Ekkor ugyanis már annyira különböznek a női és férfi elképzelések, hogy mindenfajta közösködés hiú ábrándnak tűnik – érvelnek sokan. Tévednek! Igaz, hogy a rendezett viszonyokért meg kell szenvedni, mind a nőnek, mind a férfinak el kell fogadnia, hogy nincs „csak férfi” és „csak női” szexualitás.

Férfi módra sem rosszabb!

Mostanában szinte csak az számít normálisnak, ha a nő akarata határozza meg a nemi életet – mintha úgy rosszabb lenne, ahogy a férfiak maguktól csinálják. Persze, tudjuk, hogy másképpen szeretnek, mint a nők: szeretik azt, akit kívánnak – a nők pedig kívánják azt, akit szeretnek. Tehát a nőknek szükségük van egyfajta érzelmi kötődésre, ahhoz, hogy megfelelő hangulatba kerüljenek, a férfiak viszont azért igénylik a szeretkezést, hogy közelebb érezzék magukat a nőhöz. Ha ezt figyelmesen végig gondoljuk, rájövünk, hogy a pasik számára sokkal több köze van a testiségnek a szerelemhez, mint a nők esetében (ez természetesen csak a szoros kötelékben élő fickókra igaz).

Csakhogy sokszor pontosan mi, nők altatjuk el a férfiakban ezt az ösztönt. Ha például lépten-nyomon tudatjuk kedvesünkkel, hogy mennyire elegünk van az állandó nyomulásból, azzal akarva, akaratlanul megsértjük. Következmény: életünk párja egy idő után már nem fogja szexuális vágyát szeretetteljesen kimutatni. Ezért aztán tényleg bekerül abba a bizonyos skatulyába, amibe mi már régen behelyeztük: mindig csak „azt” akarja, és semmi mást. Egyik párkapcsolatnak sem használ, ha csak az egyik fél alkalmazkodik a másik igényeihez.

Tanulság: beszélni kell róla!

Igaz, hogy nem éppen könnyű, és sokan értelmetlennek is tartják. Szerintük a szexuális beteljesülés afféle égi adomány. Ha eltűnik a szerelem a kapcsolatból, gyakran az életkörülményekre, az egyenlőtlen felelősségvállalásra, vagy a halványuló érzelmekre szoktak hivatkozni. Az őszinte beszélgetés elmaradásáról viszont annál ritkábban esik szó. Márpedig ez olyan probléma, amelyre a beszélgetésen kívül nincs más orvosság.

A pasiknál alapvetően a tevékenység a fontos. Dolgoznak, pénzt keresnek, a hobbijuknak élnek, sportolnak a haverokkal, stb. Ez számukra már a kapcsolattal egyenlő – a nők viszont másra vágynak. Ők érzelmeket akarnak, azt, hogy rendszeresen tudassák velük, hogy milyen jó velük együtt lenni, milyen szépek, stb. Apró figyelmességekre, meglepetésekre, egy kis romantikára éhesek. És ha mindezt meg is kapják, akkor bizony kenyérre lehet őket kenni. A férfiak másképpen látják a kapcsolatot – másképpen, de nem lebecsülendően. Ők is igénylik a vonzalmat. Sok nő nem is ismeri fel, hogy folyton szexre éhes kedvese tartja életben a kapcsolatukat. Hiszen így közli párjával, hogy kívánja, vágyik rá.

Az esetleges félreértések elkerülésére egyezményes jelek jöhetnek létre. Ha – például csók közben – túl rámenősnek érzed párod közeledését, csípj egy picit a karjába. Ez biztosan nem fog olyan komoly nyomot hagyni, mint egy esetleges – akár a kelleténél durvább – visszautasítás. A kapásból hátat fordítás idővel ösztönös reakcióvá válhat, és mindketten elfelejthetitek, hogy valaha milyen szép volt az együttlét. Próbáljátok ki azt, hogy egyik hétvégén te alakítod a programot, a következőn pedig a kedvesed. Persze mindkettőtöknek el kell fogadni a játékszabályokat. Ez a módszer a felmérések szerint a legtöbb kapcsolatban ismét működésbe hozza a dolgokat.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Köztudott, hogy önkielégítést végezni remek érzés, de gondoltad volna, hogy az egészségre is kiváló hatással van? Nézzük, mire jó, ha maszturbálsz!

Tovább »
2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

Nem csak úgy tudod jó kondiban tartani az agyadat, hogy örökösen csak osztol meg szorzol vagy memóriajátékokat játszol. Úgyis csinálhatod, mint a profik, a nagy detektívek, akik gondolkodással, logikázással tréningezik az elméjüket! Hoztunk már két ilyen fejtörőt, amiből mindjárt ki is fog derülni, milyen detektív lennél!

Tovább »
Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

A virágokat évszázadok óta érzelmeink közvetítőjeként használjuk. Társunknak, családtagjainknak, barátainknak egy-egy szál virággal mondjuk el, hogy fontosak a számunkra. Azonban vannak pillanatok, amikor nem vagyunk egészen tisztában azzal, hogy milyen folyamatok is zajlanak bennünk, ilyenkor az a virág, amelyik igazán vonzz, rámutathat valódi érzéseinkre.

Tovább »

Kalkulátor

Hajszín kalkulátor

A kalkulátor segítségével megtudod, milyen hajszín illik az arcodhoz. Válaszd ki, melyik típusba tartozol, mi pedig segítünk kiválasztani a megfelelő hajszínt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép