2018. május 22. - Júlia, Rita
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. május 22. - Júlia, Rita
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szeretkezel, hogy szerethess?

Fejfájós ébredés, viták a munkahelyen, sőt, hazafelé még a kenyeret is elfelejtetted – micsoda szörnyű nap! Amikor pedig este – csupán egy kis megnyugvást keresve – odabújsz életed párjához, máris érzed a kezét a melleden. Csak egy kis gyengédségre vágytál, ő azonban nyomulni kezd - ha ez gyakran ismétlődik, hamarosan kihűl a hitvesi ágy.

 

Bizonyára ismerős a szituáció, hiszen te is voltál fáradt, te is kerestél „védelmet”, vigaszt kedvesed vállán egy fárasztó nap után. Ő azonban félreértette közeledésedet, és rád nyomult, mire te eltoltad magadtól, ő pedig nem értette az elutasítás okát. Rohanó világunkban sajnos egyre gyakrabban kerül sor ilyen és ehhez hasonló jelenetekre – a fickó minden gyengéd mozdulatot felhívásnak tekint, mire a nő úgy érzi, hogy kedvese mindig csak „azt” akarja. Ezért egyre ritkábban ragadtatja magát gyengédségre, végül pedig teljesen bezárkózik.

Hogyan tovább?

Az a bizonyos újraegyesítés nem mindig kecsegtet sok sikerrel. Ekkor ugyanis már annyira különböznek a női és férfi elképzelések, hogy mindenfajta közösködés hiú ábrándnak tűnik – érvelnek sokan. Tévednek! Igaz, hogy a rendezett viszonyokért meg kell szenvedni, mind a nőnek, mind a férfinak el kell fogadnia, hogy nincs „csak férfi” és „csak női” szexualitás.

Férfi módra sem rosszabb!

Mostanában szinte csak az számít normálisnak, ha a nő akarata határozza meg a nemi életet – mintha úgy rosszabb lenne, ahogy a férfiak maguktól csinálják. Persze, tudjuk, hogy másképpen szeretnek, mint a nők: szeretik azt, akit kívánnak – a nők pedig kívánják azt, akit szeretnek. Tehát a nőknek szükségük van egyfajta érzelmi kötődésre, ahhoz, hogy megfelelő hangulatba kerüljenek, a férfiak viszont azért igénylik a szeretkezést, hogy közelebb érezzék magukat a nőhöz. Ha ezt figyelmesen végig gondoljuk, rájövünk, hogy a pasik számára sokkal több köze van a testiségnek a szerelemhez, mint a nők esetében (ez természetesen csak a szoros kötelékben élő fickókra igaz).

Csakhogy sokszor pontosan mi, nők altatjuk el a férfiakban ezt az ösztönt. Ha például lépten-nyomon tudatjuk kedvesünkkel, hogy mennyire elegünk van az állandó nyomulásból, azzal akarva, akaratlanul megsértjük. Következmény: életünk párja egy idő után már nem fogja szexuális vágyát szeretetteljesen kimutatni. Ezért aztán tényleg bekerül abba a bizonyos skatulyába, amibe mi már régen behelyeztük: mindig csak „azt” akarja, és semmi mást. Egyik párkapcsolatnak sem használ, ha csak az egyik fél alkalmazkodik a másik igényeihez.

Tanulság: beszélni kell róla!

Igaz, hogy nem éppen könnyű, és sokan értelmetlennek is tartják. Szerintük a szexuális beteljesülés afféle égi adomány. Ha eltűnik a szerelem a kapcsolatból, gyakran az életkörülményekre, az egyenlőtlen felelősségvállalásra, vagy a halványuló érzelmekre szoktak hivatkozni. Az őszinte beszélgetés elmaradásáról viszont annál ritkábban esik szó. Márpedig ez olyan probléma, amelyre a beszélgetésen kívül nincs más orvosság.

A pasiknál alapvetően a tevékenység a fontos. Dolgoznak, pénzt keresnek, a hobbijuknak élnek, sportolnak a haverokkal, stb. Ez számukra már a kapcsolattal egyenlő – a nők viszont másra vágynak. Ők érzelmeket akarnak, azt, hogy rendszeresen tudassák velük, hogy milyen jó velük együtt lenni, milyen szépek, stb. Apró figyelmességekre, meglepetésekre, egy kis romantikára éhesek. És ha mindezt meg is kapják, akkor bizony kenyérre lehet őket kenni. A férfiak másképpen látják a kapcsolatot – másképpen, de nem lebecsülendően. Ők is igénylik a vonzalmat. Sok nő nem is ismeri fel, hogy folyton szexre éhes kedvese tartja életben a kapcsolatukat. Hiszen így közli párjával, hogy kívánja, vágyik rá.

Az esetleges félreértések elkerülésére egyezményes jelek jöhetnek létre. Ha – például csók közben – túl rámenősnek érzed párod közeledését, csípj egy picit a karjába. Ez biztosan nem fog olyan komoly nyomot hagyni, mint egy esetleges – akár a kelleténél durvább – visszautasítás. A kapásból hátat fordítás idővel ösztönös reakcióvá válhat, és mindketten elfelejthetitek, hogy valaha milyen szép volt az együttlét. Próbáljátok ki azt, hogy egyik hétvégén te alakítod a programot, a következőn pedig a kedvesed. Persze mindkettőtöknek el kell fogadni a játékszabályokat. Ez a módszer a felmérések szerint a legtöbb kapcsolatban ismét működésbe hozza a dolgokat.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Kend fel ezt a maszkot az arcodra, és láss csodát - 20 perc múlva 10 évet tagadhatsz le!

Kend fel ezt a maszkot az arcodra, és láss csodát - 20 perc múlva 10 évet tagadhatsz le!

Nincs nő, akit akár tudatosan, akár tudat alatt ne zavarna a ráncosodás, a bőr öregedése. Tudtad, hogy erre van egy remek megoldás? Ha kipróbálod ezt a maszkot, te magad is meggyőződhetsz róla, ugyanis már egyetlen alkalommal legalább 10 évet letagadhatsz a korodból.

Tovább »
15 egyszerű szokás, mely éveket adhat az életedhez - Gondolkozz el rajta, és becsüld meg!

15 egyszerű szokás, mely éveket adhat az életedhez - Gondolkozz el rajta, és becsüld meg!

Ki ne szeretne egy kicsit tovább élni? Jó, ha tudod, hogy néhány egyszerű változtatással, már sok mindent elérhetsz ennek érdekében. Ez a 15 egyszerű szokás például nem csak egészségesebbé tesz, hanem a várható élettartamot is növeli.

Tovább »
Mennyire éget meg a szerelem a tüze a nyáron?  Oshun istennő már most megjósolja a nyári szerelmeket

Mennyire éget meg a szerelem a tüze a nyáron? Oshun istennő már most megjósolja a nyári szerelmeket

Oshun az egyik legnépszerűbb istennő az afrikai joruba vallásban. Ő a szerelem, a szexualitás, a termékenység, a szépség és a folyók, de még a jövőbelátás istennője is. Mint láthatod, hatalmában áll már most megmondani, hogy mi vár rád az idei nyáron, mit hoz neked a szerelem, egész pontosan, mennyire éget meg és akár még azt is megtudhatod, hogy ki által!

Tovább »

Kalkulátor

Várandós kismamák kalendáriuma

A babavárással új, izgalmas korszak kezdődik minden nő életében – az örömteli várakozás és a váratlan felfedezések időszaka. Kalkulátorunkból megtudhatod, hétről hétre hogyan fejlődik a kisbaba és mi történik az anyuka szervezetében.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Rosta Szilvia

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép