2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így élj együtt a cicáddal

Milyen jó is az, amikor egy doromboló négylábú várja mindennap hazaérkezésedet… Cicát tartani valóban felemelő érzés, de mielőtt belevágnál, számolj a következményekkel. Befogadásával ugyanis egy életért tartozol felelősséggel!

 


Amikor a macskáról mint háziállatról beszélünk, általában csak az előnyeit figyeljük, pedig a hátrányait is fel kellene ismernünk. A macskatartással magadra kell vállalnod azt, hogy ez az állat függeni fog tőled, törődést igényel akár húsz évig, de az is lehet, hogy még tovább. Ez nagyon hosszú idő, ami alatt a macskát rendszeresen féregteleníteni kell, kiirtani a bolháit, az almostálját mindennap ki kell üríteni, megfelelő ételt – ami nem is olcsó – kell neki biztosítani nap mint nap, és be is kell oltatni minden évben.

 

Ápolnod és gondoznod kell folyamatosan

A bunda gondozása, főképpen a hosszú szőrű fajtáknál szintén rendszeres odafigyelést igényel, mint ahogy a fogak, a fülek és a szemek tisztán tartása is. Mindezek együttvéve több házimunkát jelentenek. Mind a hosszú, mint a rövid szőrű macskák hullatják szőrüket, ami be fogja lepni a bútorokat és a ruhákat. Kis szőrlabdák lesznek a szőnyegen, karmolásnyomok a tapétán és a kárpiton, és véletlenségből egy-egy dísz vagy váza is a földön végzi.

Ha bármikor úgy gondolod, hogy elmennél nyaralni, vagy akár csak a hétvégére, mindig gondolnod kell arra, hogy a ház négylábú lakóira ki fog vigyázni. Jobb nem is belegondolni, de számolnod kell azzal, hogy megbetegszik, vagy elüti egy autó. Ha mégis megtörténik, a teljes ápolását neked kell biztosítani. Ilyenkor az állatorvosi kezelések is vagyonokba kerülhetnek. Ezek a fent leírt kellemetlenségek ugyanúgy részei a háziállat tartásának. Ezért fontos, hogy mielőtt bárki arra adja a fejét, hogy hazavisz egy macskát, gondolja mindezt végig.

 

Fajtatisztát vagy nem fajtatisztát?

Az egyszerű házimacskák mindig is népszerűbbek lesznek, mint a fajtatiszta társaik. Ez főleg azért alakult így, mert házimacskakölyökhöz sokkal könnyebb hozzájutni, és mert az emberek jobban értékelik az egyszerűen bájos házimacskát. Emellett azonban manapság egyre nagyobb az érdeklődés a fajtatiszták iránt.

A velük járó kiadásokat most már az emberek talán nagyobb része engedheti meg magának, kiváltképp a fiatal párok, akik két keresettel rendelkeznek. Ráadásul a kutya mint háziállat már kevésbé népszerű, mint a macska, kiváltképp a fajtatiszta. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy az emberek ma már nem csak egyszer utaznak el egy évben vakációzni. Könnyebb olyan embert találni, aki vigyáz a macskára, míg a kutya több gonddal jár ilyen téren. Másrészt a kutyát ki kell vinni sétálni, ami megint több gond: egyre több helyről kitiltják őket, ráadásul a gazdának össze is kell takarítani utánuk. Így kézenfekvőbb megoldásnak látszik inkább egy szép, barátságos és szeretetteli macskát tartani.

A fajtatiszta macskáknak rengeteg előnyük van „házi” társaikkal szemben. Sokkal könnyebb előre megmondani, milyen természete lesz, és mivel a külseje is többé-kevésbé változatlan, nem okoz annyi meglepetést, mint a házimacska. Nem elhanyagolható, hogy a komoly tenyésztők folyamatosan szűrik a macskaállományt a fertőző betegségek ellen, így a megvásárolt macska biztosan mentes lesz ezektől a halálos betegségektől. Igaz, hogy a házimacska ára töredéke a fajtatisztának, ám az ápolása, ellátása ugyanannyiba kerül.

 

Esthere Verhoef: Macskák enciklopédiája

A macskákat sokan titokzatosságuk miatt tisztelik és kedvelik. Számos ősi kultúra szerint a macskák a végső, nagy titok tudói, melyről bölcsen hallgatnak. Ez a könyv nem ígéri,hogy az összes titokról fellebbenti a fátylat, viszont hasznos kalauz kíván lenni mindazoknak, akik érdeklődnek az egyes fajták iránt, vagy házi kedvencük viselkedését szeretnék jobban megérteni. A kezdő macskatartók megtudhatják, mire figyeljenek a fajta
kiválasztásánál, milyen fokú törődést igényel kedvencük, de az olyan praktikus kérdésekben is eligazítást kapnak, mint az alvóhely készítése, az étkezés vagy a leggyakoribb macskabetegségek. E kézikönyv segítségével még közelebb kerülhetünk ezekhez a gyönyörű, intelligens állatokhoz.

185x255 mm, 480 oldal, ára: 4.999,- Ft

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

A görög mitológiában Nótusz, a déli szél istene. Ugyanakkor a dél képviseli a forróságot és a meleget, ezáltal Nótusz istennek hatalmában áll megsúgnia, hogy a nyár milyen meglepetéseket hoz neked, mikor megérkeznek forró szelei. Ha kíváncsi vagy, hoz-e szerelmet, pénzt, jó hírt vagy bármilyen más kellemes meglepetést, akkor húzz egy lapot!

Tovább »
Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Elérkezett a nyaralási szezon, a szekrény mélyéről elő kerülnek a fürdőruhák és a strandruhák. De mi van akkor, ha nem férsz bele a tavalyi bikinidbe? Veszel egy másikat? Mi tudunk egy sokkal jobb megoldást ennél, és még az egészségedet is támogatod vele!

Tovább »
Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Az élet bizony nem habos torta, komoly leckéket tanít számunkra. Sokszor kényszerülhetsz arra, hogy határozott döntéseket hozz meg, amelynek vállalnod kell a következményeit. Az alábbi leckéket azonban meg kell tapasztalnod, mert csak így értheted meg és csak így tudod levonni a kellő tanulságot, ha részed van bennük.

Tovább »

Kalkulátor

Zsírégető kisokos

Edd magad karcsúra! Nem is hinnéd, milyen sok táplálékfajta létezik, amelyet bármilyen mennyiségben fogyaszthatsz, és mégis zsírt égetsz, fogysz vele. Kisokosunk segítségével kikalkulálhatod, mi a legjobb a számodra.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép