2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így élj együtt a cicáddal

Milyen jó is az, amikor egy doromboló négylábú várja mindennap hazaérkezésedet… Cicát tartani valóban felemelő érzés, de mielőtt belevágnál, számolj a következményekkel. Befogadásával ugyanis egy életért tartozol felelősséggel!

 


Amikor a macskáról mint háziállatról beszélünk, általában csak az előnyeit figyeljük, pedig a hátrányait is fel kellene ismernünk. A macskatartással magadra kell vállalnod azt, hogy ez az állat függeni fog tőled, törődést igényel akár húsz évig, de az is lehet, hogy még tovább. Ez nagyon hosszú idő, ami alatt a macskát rendszeresen féregteleníteni kell, kiirtani a bolháit, az almostálját mindennap ki kell üríteni, megfelelő ételt – ami nem is olcsó – kell neki biztosítani nap mint nap, és be is kell oltatni minden évben.

 

Ápolnod és gondoznod kell folyamatosan

A bunda gondozása, főképpen a hosszú szőrű fajtáknál szintén rendszeres odafigyelést igényel, mint ahogy a fogak, a fülek és a szemek tisztán tartása is. Mindezek együttvéve több házimunkát jelentenek. Mind a hosszú, mint a rövid szőrű macskák hullatják szőrüket, ami be fogja lepni a bútorokat és a ruhákat. Kis szőrlabdák lesznek a szőnyegen, karmolásnyomok a tapétán és a kárpiton, és véletlenségből egy-egy dísz vagy váza is a földön végzi.

Ha bármikor úgy gondolod, hogy elmennél nyaralni, vagy akár csak a hétvégére, mindig gondolnod kell arra, hogy a ház négylábú lakóira ki fog vigyázni. Jobb nem is belegondolni, de számolnod kell azzal, hogy megbetegszik, vagy elüti egy autó. Ha mégis megtörténik, a teljes ápolását neked kell biztosítani. Ilyenkor az állatorvosi kezelések is vagyonokba kerülhetnek. Ezek a fent leírt kellemetlenségek ugyanúgy részei a háziállat tartásának. Ezért fontos, hogy mielőtt bárki arra adja a fejét, hogy hazavisz egy macskát, gondolja mindezt végig.

 

Fajtatisztát vagy nem fajtatisztát?

Az egyszerű házimacskák mindig is népszerűbbek lesznek, mint a fajtatiszta társaik. Ez főleg azért alakult így, mert házimacskakölyökhöz sokkal könnyebb hozzájutni, és mert az emberek jobban értékelik az egyszerűen bájos házimacskát. Emellett azonban manapság egyre nagyobb az érdeklődés a fajtatiszták iránt.

A velük járó kiadásokat most már az emberek talán nagyobb része engedheti meg magának, kiváltképp a fiatal párok, akik két keresettel rendelkeznek. Ráadásul a kutya mint háziállat már kevésbé népszerű, mint a macska, kiváltképp a fajtatiszta. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy az emberek ma már nem csak egyszer utaznak el egy évben vakációzni. Könnyebb olyan embert találni, aki vigyáz a macskára, míg a kutya több gonddal jár ilyen téren. Másrészt a kutyát ki kell vinni sétálni, ami megint több gond: egyre több helyről kitiltják őket, ráadásul a gazdának össze is kell takarítani utánuk. Így kézenfekvőbb megoldásnak látszik inkább egy szép, barátságos és szeretetteli macskát tartani.

A fajtatiszta macskáknak rengeteg előnyük van „házi” társaikkal szemben. Sokkal könnyebb előre megmondani, milyen természete lesz, és mivel a külseje is többé-kevésbé változatlan, nem okoz annyi meglepetést, mint a házimacska. Nem elhanyagolható, hogy a komoly tenyésztők folyamatosan szűrik a macskaállományt a fertőző betegségek ellen, így a megvásárolt macska biztosan mentes lesz ezektől a halálos betegségektől. Igaz, hogy a házimacska ára töredéke a fajtatisztának, ám az ápolása, ellátása ugyanannyiba kerül.

 

Esthere Verhoef: Macskák enciklopédiája

A macskákat sokan titokzatosságuk miatt tisztelik és kedvelik. Számos ősi kultúra szerint a macskák a végső, nagy titok tudói, melyről bölcsen hallgatnak. Ez a könyv nem ígéri,hogy az összes titokról fellebbenti a fátylat, viszont hasznos kalauz kíván lenni mindazoknak, akik érdeklődnek az egyes fajták iránt, vagy házi kedvencük viselkedését szeretnék jobban megérteni. A kezdő macskatartók megtudhatják, mire figyeljenek a fajta
kiválasztásánál, milyen fokú törődést igényel kedvencük, de az olyan praktikus kérdésekben is eligazítást kapnak, mint az alvóhely készítése, az étkezés vagy a leggyakoribb macskabetegségek. E kézikönyv segítségével még közelebb kerülhetünk ezekhez a gyönyörű, intelligens állatokhoz.

185x255 mm, 480 oldal, ára: 4.999,- Ft

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A kávé 8 egészségügyi előnye - Tudd meg, miért éri meg kávézni

A kávé 8 egészségügyi előnye - Tudd meg, miért éri meg kávézni

Ha a kávé szerelmese vagy, akkor jó hír, hogy nem csupán felébredni segít reggelente, de számos egészségügyi előnye is van. Emellett sok betegség is megelőzhető a fogyasztásával. Az alábbiakból megtudhatod, hogy a kávéfogyasztásnak milyen pozitív hatásai és egészségügyi előnyei vannak!

Tovább »
Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Azt vallod, hogy igazi állatbolond vagy? Akkor gyere és törj Ace Ventura babérjaira, mutasd meg mekkora állatmániás vagy és hogy ott rejlik-e benned Sherlock Holmes is a remek megfigyelő képességeivel! Vajon képes vagy minden állat lábnyomát felismerni?

Tovább »
Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

A személyiségjegyeinkre sok minden hatással van, ezek közül az egyik az, hogy amikor megszülettünk, éppen milyen nap volt. Valóban meg vannak benned e tulajdonságok? Esetleg a párod születésének napja hogyan befolyásolhatja a leendő kapcsolatotokat? Keresd ki, melyik napon születtél, majd olvasd el a jellemzést magadról, és a jelenlegi vagy jövőbeni párodról!

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép