2018. szeptember 20. - Friderika
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 20. - Friderika
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így tölti napjait kisbabád a szíved alatt

A huszadik hét tájékán figyelhetsz fel babád mozgékonyságára. Úgy érzed mintha egész nap focizna benned. Több mint száz eset számol be arról, hogy a magzat sírdogált, rugdalt, kapálódzott az anyaméhben, ha hangos zaj riasztotta föl. Nézzük, hogy éli minden napjait a kisbabád...

 

Mint minden embernek, babádnak is nagy szüksége van az alvásra. Méhed meglehetősen hangos hely. Itt jól hallható testednek minden zaja: csobogás, morajlás, ezért babád is akkor próbál pihenni amikor te is alszol. Van amikor a kis magzat belekortyol a magzatvízbe, ilyenkor böfizhet is. Hosszú időbe telhet mire elsajátítja, hogyan kell helyesen nyelni. A magzatvíz jó gyakorlóterep a baba emésztőrendszere és veséje számára: itt tanulja meg, hogyan igyon, és hogyan szabaduljon meg a salakanyagoktól.

A babák imádják ujjukat szopogatni, amikor nyugalomra vágynak. Ezzel egyúttal a születés utáni táplálkozásra is fölkészülnek.


A terhesség alatti súlygyarapodás:
Terhességed ideje alatt testsúlyod akár 11 kg-mal is megnövekedhet. Ez kb. három bevásárlókosár súlyának felel meg.


(20-24. hét)

Mi jellemző a,

20. hétre: Babád hall és fel tudja ismerni a hangod. Gyakran ásítozik és mozgatja kéz és lábujjait. Szívhangjai már fonendoszkóppal hallhatóak. Ekkor már egyre több a magzatvíz, melyben a baba könnyebben tud mozogni. Ebben az időszakban már érezhető a mama számára is a baba mozgása.


21. hétre: Az erős hangokra élénk mozgással reagál. Ez az időszak a nagy ficánkolások ideje a magzatvízben. Képes megkülönböztetni a keserűt az édestől. Ujján megjelenik az ujjlenyomat. Bőre kevésbé finom, kissé ráncos.

22. hétre: A baba bőre ekkor már nem átlátszó. Kifejlődnek a verejtékmirigyek. A lánymagzat petefészkében éretlen tüszők alakulnak ki. Ekkor már a hason keresztül is érezhető babád mozgása.

23. hétre: A magzat testarányai már nagyjából az újszülöttének felelnek meg, de a bőr alatti zsírréteg még nem fejlődött ki teljesen. Ezért van az, hogy a magzat bőre még ráncos. Szemei már majdnem kifejlődtek, de a baba szemszíne még nem határozható meg.

24. hétre: Ez az időszak vízválasztó. Ha ekkor megszületik a baba, még éretlen koraszülött, hiszen tüdeje még nem fejlődött ki teljesen de orvosi segítséggel komoly esélye van az életben maradásra.
A baba gyakorolja a légzést, belélegezve a magzatvizet, hogy a tüdejét fejlessze.

Mit érezhetsz ebben az időszakban?

- feszülő hasfal
- gyomorégés
- derékfájás
- visszeresedés
- aranyér
- a pocak látványos gömbölyödése

Jó tanácsok:

- Ha az orvos engedi, végezhetsz könnyű mozgásgyakorlatokat amely jótékonyan hat rád és babádra.


- Gerinced kímélése érdekében enyhén magasított sarkú, kényelmes cipőt viselj. Ne legyen se túl magas, se túl lapos cipő.
- Érdemes ellátogatni egy-egy szülésre felkészítő tanfolyamra pároddal együtt.

 

 

 

 

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Rájössz 1 perc alatt arra, hogy mi lehet a hiba ezen az 5 képen?

Rájössz 1 perc alatt arra, hogy mi lehet a hiba ezen az 5 képen?

Mindenkinek érdemes egy kis időt szánnia arra mindennap, hogy aktívan tréningezze az agyát. Például itt ez az 5 kép, mindegyiken van némi hiba, csak éppen nem olyan könnyű kiszúrni őket, kivéve persze, ha remek megfigyelőképességgel rendelkezel vagy rendkívül intelligens vagy. Szerinted te megtalálod 1 perc alatt ezeket a bizonyos hibákat?

Tovább »
Hogy fogod az égi jeleket? - Képes lélekelemző teszt

Hogy fogod az égi jeleket? - Képes lélekelemző teszt

Az Égiek életünk minden szakaszában mellettünk állnak, figyelik lépteinket, és bizony olykor üzenetekkel is ellátnak bennünket, ha éppen akadályokba ütközünk. A kérdés csak az, hogy nyitott vagy-e azokra a jelekre, melyeket küldenek feléd. Ha kíváncsi vagy rá, hogy fogod az Égiek jelzéseit, akkor teszteld magad!

Tovább »
8 tipp, hogyan kezeld a stresszben lévő gyermeket - Tudd meg, milyen a hatékony stratégia a stressz

8 tipp, hogyan kezeld a stresszben lévő gyermeket - Tudd meg, milyen a hatékony stratégia a stressz

A stressz bizony már a gyermekeket sem kíméli. Általában akkor lép fel, amikor a gyermek új helyzet elé kerül, legyen az pozitív vagy negatív - persze, az utóbbihoz inkább kapcsolódik. Az első, amit egy szülőnek tudni kell, hogy a minimális stressz normális, és akár még előnyös is lehet az életben, mivel a gyermek erősebb és alkalmazkodó képesebb személyiséggé válik általa.

Tovább »

Kalkulátor

Válassz masszázstípust!

Számos masszázsstílus létezik, és bár egy tapasztalt terapeuta bármilyen kezelést rá tud szabni bárkire, egyes technikák megfelelőbbek lehetnek, mint mások. Éppen ezért érdemes megismerned őket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Antalné Putnik Judit

Természet-gyógyász

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Antalné Putnik Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép