2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így tölti napjait kisbabád a szíved alatt

A huszadik hét tájékán figyelhetsz fel babád mozgékonyságára. Úgy érzed mintha egész nap focizna benned. Több mint száz eset számol be arról, hogy a magzat sírdogált, rugdalt, kapálódzott az anyaméhben, ha hangos zaj riasztotta föl. Nézzük, hogy éli minden napjait a kisbabád...

 

Mint minden embernek, babádnak is nagy szüksége van az alvásra. Méhed meglehetősen hangos hely. Itt jól hallható testednek minden zaja: csobogás, morajlás, ezért babád is akkor próbál pihenni amikor te is alszol. Van amikor a kis magzat belekortyol a magzatvízbe, ilyenkor böfizhet is. Hosszú időbe telhet mire elsajátítja, hogyan kell helyesen nyelni. A magzatvíz jó gyakorlóterep a baba emésztőrendszere és veséje számára: itt tanulja meg, hogyan igyon, és hogyan szabaduljon meg a salakanyagoktól.

A babák imádják ujjukat szopogatni, amikor nyugalomra vágynak. Ezzel egyúttal a születés utáni táplálkozásra is fölkészülnek.


A terhesség alatti súlygyarapodás:
Terhességed ideje alatt testsúlyod akár 11 kg-mal is megnövekedhet. Ez kb. három bevásárlókosár súlyának felel meg.


(20-24. hét)

Mi jellemző a,

20. hétre: Babád hall és fel tudja ismerni a hangod. Gyakran ásítozik és mozgatja kéz és lábujjait. Szívhangjai már fonendoszkóppal hallhatóak. Ekkor már egyre több a magzatvíz, melyben a baba könnyebben tud mozogni. Ebben az időszakban már érezhető a mama számára is a baba mozgása.


21. hétre: Az erős hangokra élénk mozgással reagál. Ez az időszak a nagy ficánkolások ideje a magzatvízben. Képes megkülönböztetni a keserűt az édestől. Ujján megjelenik az ujjlenyomat. Bőre kevésbé finom, kissé ráncos.

22. hétre: A baba bőre ekkor már nem átlátszó. Kifejlődnek a verejtékmirigyek. A lánymagzat petefészkében éretlen tüszők alakulnak ki. Ekkor már a hason keresztül is érezhető babád mozgása.

23. hétre: A magzat testarányai már nagyjából az újszülöttének felelnek meg, de a bőr alatti zsírréteg még nem fejlődött ki teljesen. Ezért van az, hogy a magzat bőre még ráncos. Szemei már majdnem kifejlődtek, de a baba szemszíne még nem határozható meg.

24. hétre: Ez az időszak vízválasztó. Ha ekkor megszületik a baba, még éretlen koraszülött, hiszen tüdeje még nem fejlődött ki teljesen de orvosi segítséggel komoly esélye van az életben maradásra.
A baba gyakorolja a légzést, belélegezve a magzatvizet, hogy a tüdejét fejlessze.

Mit érezhetsz ebben az időszakban?

- feszülő hasfal
- gyomorégés
- derékfájás
- visszeresedés
- aranyér
- a pocak látványos gömbölyödése

Jó tanácsok:

- Ha az orvos engedi, végezhetsz könnyű mozgásgyakorlatokat amely jótékonyan hat rád és babádra.


- Gerinced kímélése érdekében enyhén magasított sarkú, kényelmes cipőt viselj. Ne legyen se túl magas, se túl lapos cipő.
- Érdemes ellátogatni egy-egy szülésre felkészítő tanfolyamra pároddal együtt.

 

 

 

 

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ostara istennő ajándéka a csillagjegyeknek - Mivel lep meg titeket a tavasszal?

Ostara istennő ajándéka a csillagjegyeknek - Mivel lep meg titeket a tavasszal?

Hivatalosan is beköszöntött a tavasz. Március 21 a régi germán ünnep, az eredeti Húsvét, ami ma már Boszorkányok Húsvétjaként is ismert. E napon Ostara, a tavasz istennő felébred téli álmából, hogy elhozza a tavaszt, a fényt, hogy termővé tegye a földet és a természetet, új életet hozzon és hogy megajándékozzon bennünket. Tudd meg, milyen ajándékot szán a csillagjegyeknek a tavaszi időszakra!

Tovább »
10 dolog, amiből tudhatod, hogy érdemes harcolni a kapcsolatodért

10 dolog, amiből tudhatod, hogy érdemes harcolni a kapcsolatodért

Olyan korban élünk, hogy eldobjuk azt, ami elromlott, ahelyett, hogy megjavítanánk – és ugyanezt tesszük a kapcsolatainkkal is. 200-szor többen válnak el, mint egy évszázaddal ezelőtt, annak ellenére, hogy a házasságkötések száma kevesebb. Miről árulkodik ez? Arról, hogy nem tudjuk értékelni a meglévő kapcsolatainkat.

Tovább »
Megüzenték az angyalok - Ha ezzel a 9 jellel találkozol, akkor jó úton jársz!

Megüzenték az angyalok - Ha ezzel a 9 jellel találkozol, akkor jó úton jársz!

Nem csak akkor jelezgetnek meg lépnek be az életedbe az angyalok, ha rossz úton jársz. Akkor is igyekszenek jeleket küldeni és felhívni a figyelmedet, amikor nagyon is jó úton haladsz. Megüzenték neked ezt a 9 jelet, megerősítés céljából, ami ha igaz rád, akkor megnyugodhatsz, jó irányba tartasz és hamarosan eléred a céljaidat, miközben egyre csak fejlődsz, gyarapodsz és tapasztalsz!

Tovább »

Kalkulátor

Várandós kismamák kalendáriuma

A babavárással új, izgalmas korszak kezdődik minden nő életében – az örömteli várakozás és a váratlan felfedezések időszaka. Kalkulátorunkból megtudhatod, hétről hétre hogyan fejlődik a kisbaba és mi történik az anyuka szervezetében.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép