SZÉPSÉG

Mi legyen a neszeszeredben? Forintja válogatja!

Szerző:
Szabó Anna
Átgondoltad valaha, hogy mennyit költesz feleslegesen kozmetikumokra és egyéb szépítészeti eszközökre? Ha eddig nem tetted volna, akkor olvasd el cikkünket! Eláruljuk, min tudsz változtatni, hogy ne csak felesleges pénz kidobás legyen, ha veszel valami új sminkcuccot…

A legtöbb nő nem bánja, ha kicsit többet költ egy termékre, amikor tudja, hogy megéri. De vajon tényleg megéri? Olykor sok pénzt adunk ki silány kozmetikumokra. Íme egy rövid áttekintés: min spórolhatunk nyugodt szívvel, mire érdemes többet áldoznunk, és mikor kell kidobni egy terméket.


Min spóroljunk?

Ceruzák: két sminkceruza között a legnagyobb különbség általában az ár. Vásárlás előtt érintsük meg a hegyét ujjunkkal. Fontos, hogy lágy tapintású legyen, és ne száraz. Két évig eltartható.

Hajszárító: néhány kivételtől eltekintve (pl. ionos hajszárító) az olcsóbb változat is megteszi. Ellenőrizzük, hogy van-e hideg és meleg fokozata. A hajszárítók egytől tíz évig működnek.

Sampon és balzsam: hacsak nem szerettünk bele egy illatba vagy egy extra összetevőbe, ami a címke tetején olvasható, a kevésbé drága termékek is éppen olyan jók. Két évig eltarthatók.

Körömlakk: hacsak nem tetszett meg egy drága márka egy bizonyos árnyalata, nincs értelme túl sok pénzt kiadni körömlakkra. A lakk kb. egy évig tartható el, utána elszíneződik, vagy már nem keveredik jól össze.

Napvédelem: ha UV A és UV B védelemmel is rendelkezik (titánium-dioxid, cink-oxid vagy Parsol 1789 is szerepel az aktív összetevők listáján), tulajdonképpen mindegyik egyforma. Az egyetlen kivétel a drága Anthelios SPF 60, amely kimutathatóan egyedülálló védelmet biztosít. A napvédő termékek egy év után hatásukat vesztik.

Szempillaspirál: válasszunk olcsóbb, de jó márkát, mert a pillaspirált néhány hónap múlva ki kell dobni.

 

Mire költsünk?

Alapozó: az alapozó egész nap az arcunkon van. A drágább márkák általában lágyabb, légiesebb összetevőket tartalmaznak, amelyek kevésbé tömítik el a pórusokat, nem színeződnek el, vagy nem kopnak le napközben. Az alapozó egy vagy akár két évig is eltartható.

Púder: a drágább púderek tovább tárolhatók, azaz minőséget kapunk a pénzünkért. Egész nap az arcbőrünkön van, legyen hát a legjobb minőség, amire a pénztárcánkból futja. A jó púder néhány évig eltartható.



Frizura és hajfesték: ha frizurát vagy hajszínt váltunk, sajnáljuk a pénzt a jó fodrászra. Később a vágatásra vagy az újrafestésre már kevesebbet kell áldoznunk. Ne felejtsük el lefényképezni az új frizurát, hogy a másik fodrásznak megmutathassuk: pontosan milyet szeretnénk.

Rúzs: a szép színnek nincs párja – van értelme a költekezésnek. Ráadásul az olcsó rúzs gyorsabban lepereg vagy elmaszatolódik. A termék tartóssága a színétől és az állagától függ. A sötétebb, matt árnyalatok a legtartósabbak, bár gyakran kiszáradnak, míg a világos, fényes, áttetsző színek a legillékonyabbak. A rúzs általában maximum egy évig tartható el.

Szemkrém: a szemápoló krémre megéri költeni a pénzt, mert fontos, hogy könnyű állagú, zsírmentes krém kerüljön a szemünk alá.

Szemhéjfesték: a szép szemhéjfesték minden pénzt megér, az olcsóbb gyakran krétaszerű hatást kelt. A minőségi szemhéjfesték – ami lágyabban felvihető és hosszan tartó – selymes és krémes, nem száraz és morzsolható. A szemhéjfesték általában egy évig használható.  


C-vitaminos krém: a C-vitaminos krémek előállítása nehézkes és drága, ezért többe is kerülnek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL