Hozzávalók:
125ml csirkealaplé
2tk kukoricaliszt
2tk kristálycukor
Fél tk szezámolaj
1ek növényi olaj
500g csirkemellfilé, vékonyra szeletelve
4db mogyoróhagyma, darabokra vágva
1ek reszelt gyömbér
2tk fokhagymakrém
500g brokkoli
2ek víz
1. Keverjük össze egy tálban a csirkealaplét, a cukrot és a szezámolajat. Az olaj felét hevítsük fel egy nagy serpenyőben vagy vokban, majd kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.
2. A maradék olajat is hevítsük fel ugyanabban a serpenyőben, és pároljuk meg a hagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a brokkolit.
3. Adjuk hozzá a vizet is, és főzzük, amíg a brokkoli megpuhul.
4. a csirkét tegyük vissza a serpenyőbe, melegítsük fel, majd főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK