GASZTRO

Paradicsom, kukorica és rizs találkozása

Szerző:
Szabó Anna
Régen volt már a reggeli, az ebédet meg még csak távoli álomként érzékeled? Íme egy saláta, mely laktató és meleg, így feltölt annyi energiával, ami elég lesz még órákon át!

Hozzávalók:

1 csésze rizs, jól átmosva
½ kiskanál só
¼ csésze zöldcitromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési lenolaj
1 kiskanál méz (elhagyható)
½ kiskanál fűszerpaprika
1 csésze morzsolt csemegekukorica (frissen főzött, konzerv vagy fagyasztott és felengedett)
1 paradicsom, kimagozva, darabolva
1 avokádó, meghámozva, kimagozva, darabolva

Elkészítése:

1. Mérsékelt tűzön melegíts 12 csésze vizet egy közepes méretű lábosban. Szórd bele a rizst és a sót, forrald föl, majd lassú tűzön, fedő alatt főzd, míg magába szívja a vizet és megpuhul (kb. 15 perc). Öntsd át egy nagy tálba, és hagyd 15 percig hűlni.

2. Közben egy csőrös mérőedényben keverd össze a citromlét, a kétféle olajat, a mézet (ha használsz) és a paprikát.

3. Add a rizshez a kukoricát, a paradicsomot és az avokádót. Öntsd rá az öntetet, és jól keverd össze.

345 kcal (1449 kJ), 8g fehérje, 44g szénhidrát, 7g élelmi rost, 17g zsír (ebből 2g telített), 0mg koleszterin, 310mg nátrium

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL