Télen Salzburg az istenek paradicsoma. A hótakaró borította hegyek, és parkok látványa egyszerűen elvarázsolja az odalátogatót. Mai nevét a sóról kapta, vagy ahogy a helyiek nevezik: fehér arany.
A barokk korban uralkodó hercegérsekeknek nem véletlenül sikerült ilyen építészeti remekművekben gazdag várost építeniük. Az évszázados múltra visszatekintő sókereskedelem, vagyonszerzésük alapja lett.
Salzburg jelképei, mely szintén a barokk korban születtek, és a mai napig szinte megőrizték épségüket: fellegvár, dóm, az igen híres lóúsztató, a Mirabell- és a Hellbrunni-kastély.
Wolfgang Amadeus Mozart
A város nagy nevezetességei között mégis a turisták által leglátogatottabbnak Mozart szülőházát mondják, amelyet 1994-ben az eredeti tervek alapján renováltak. A világ minden pontjáról érkeznek érdeklődők, hogy megtekintsék a híres Mozart-múzeumot, a szobáját, ahová a művész elvonult a világ zaja elől, amikor Varázsfuvola művét írta, vagy a népszerű kávéházat ahol gyakran vendégeskedett.
Különlegesség, melyet érdemes kipróbálni:
A Salzburgi-panorámahajó, mely száz év után ismét útnak indul, csodálatos élményt nyújt a kiránduló közönségnek. A város természeti, és építészeti csodáit a hajó fedélzetéről tekinthetik meg. A helyiek évente 4000 kulturális programmal kedveskednek a helyiek. Az Ünnepi Játékokon előszeretettel hallgatja az osztrák társadalom krémje, Mozart gyönyörű műveit.
A Hellbrunni-kastély mesés, és igen egyedülálló vízi játékát minden turista megcsodálja.
Három nevezetesség, melyet semmiképp sem hagyhatsz ki, ha Salzburgba látogatsz:
1) A városközpontban lévő sétálóutcák.
2) Mozart-golyó, melyet nálunk is ismerhetsz, de az ottani hangulat fokozása érdekében kihagyhatatlan.
3) A harmadik nevezetességet is kóstolni való a megannyi látványosság után: A Salzburgi sör.
Tudtad?
A helyiek nagy sörfogyasztó hírében állnak. Állítólag az ottani gyerekek már ötéves korukban megkóstolják a sört.
Íme a fenséges, és megunhatatlan Mozart kugeln receptje:
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 2 evőkanál kakaópor vagy 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 evőkanál barackíz
- 2 evőkanál rum
- 1 tojásfehérje
A diót, a cukrot, a kakaóport (vagy reszelt csokoládét), lekvárt, rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. Mielőtt elkészítenénk a golyókat, tegyük hűtőbe a masszát, így könnyebben lehet majd formázni. Ha kellő keménységűvé dermedt a massza, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Tortadarába, kakaóporba vagy kókuszreszelékbe, esetleg kristálycukorba forgassuk meg a golyókat, majd mignonpapírra tesszük.
Egy éjszakát hűvös, levegős helyen állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nő az áramszünet kockázata Európában
Több hasonló incidens történhet Európa-szerte....
UTAZÁSBerlin milliárdokat fektet az ivóvíz biztosításába
Minden egyes berlini naponta 120 liter vizet fogyaszt el....
UTAZÁSWC- papír is szerepel a menün egy osztrák étteremben
Egy vendéglátó megelégelte, hogy senki nem tud a láthatatlan költségekről, így az étlapra írta őket....
Top 8 ámulatbaejtő kilátással rendelkező szálloda a nagyvilágban – Káprázatos fotósorozat!
Legtöbben sok időt töltünk a tökéletes nyaralás kiválasztásával. Mindenki azt a szobát szeretné, ahonnan nagyszerű a kilátás, ezé...
UTAZÁS10 természeti jelenség, melyeket nem a Photoshop hozott létre - Káprázatos képsorozat
Bolygónk egy különös és csodálatos hely, telis tele gyönyörű tájakkal. Még nagyon sok minden fel sem fedeztünk ebből a meseszép vil...
UTAZÁSFélelmetes képeken a világ leginkább kísértetjárta helyei – 1 rész.
Van valami morbid módon lenyűgöző a természetfeletti, különösen a szellemekkel kapcsolatos történekben, melyek az elmúlt évtizedek so...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK