GASZTRO

Jó reggelt pite

Szerző:
Szabó Anna
Nehezen ébredőknek ajánlott a fogasztása: még egy adag rejtett koffeinadaggal kecsegtető desszert.

Hozzávalók:

2 evőkanál liszt
20 g vaj
2 evőkanál kakaó

Édes tészta:
100 g cukor
2 tojássárgája
1 csipetnyi só
Fél rúd vanília
200 g átszitált liszt
125 g vaj

Kávékrém:
2,5 dl tej
80 g kolumbiai babkávé
10 tojássárgája
80 g cukor
5 dl tejszín

 

Elkészítése:

Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat, és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el, és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra.

Nyújsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazhabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a habot, és süssük még 5 percig.

A kávékrémhez forraljuk fel a tejet, vegyük le a tűzről, tegyük bele az összetört kávészemeket, és hagyjuk ázni 15 percig. Egy tálban keverjük össze a tojássárgákat a cukorral kifehéredésig. Állandóan keverve adjuk hozzá a tejszínt és a tejet a kávészemekkel. Szűrjük át levesszűrőn, és hagyjuk pihenni hűvösön 10 percig.

Töltsük meg a tésztát a kávékrémmel. Tegyük a sütőbe, és süssük kb. 45 percig. Hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából, és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL