PASISZEMMEL

Game over!

Szerző:
Szabó Anna
„Minél tovább maradok gyerek, annál jobb” – gondoljuk mi, férfiak. „Itt az ideje, hogy felnőj!” – mondják nekünk a nők. Például felhagyhatunk a számítógépes játékokkal. Ki nem állhatjátok őket, igaz? Azért Pasiszemmel ez sem olyan egyértelmű.

Borzasztóan rá tudunk gerjedni. Ez tény. A vonzó dekoltázsok és a tűsarkú platform cipőitek mellett a számítógépes játékokra is. Tudom, ez a legtöbb Hölgy számára teljességgel érthetetlen. Teljességgel érthetetlen az, hogy Zalán barátom akár képes egy hétvégét a gép előtt tölteni, és saját bevallása szerint még ételt sem nagyon vesz magához. Hogy miért? Mert az orgyilkosával be kell fejeznie a küldetést. Bence cimborám bármekkorákat ásítozik hazafelé menet, még kijelenti, hogy akkor sem fekszik le úgy, hogy ne játsszon le legalább két meccset a jéghokis programmal. Mert muszáj! Jelen sorok írója meg mindig tudja, hogy aludnia kéne már, mert másnap olyan lesz, mint a mosott… rongy; de csak azért is befejezi a döntő csatát az orkok és az elfek között. Nem bírom ki, hogy ne! Érzem, ahogy feszít belül. Bolondok és megszállottak vagyunk. És higgyétek el, léteznek nálunk sokkal, de sokkal rosszabbak. Megfigyeléseim és felgyülemlett jelentős tapasztalataim alapján a computeres játékokhoz fűződő viszonyotokat öt kategóriába soroltam. Fogadjátok szeretettel.

 

Level 1: Vesztettél!

Kezdésnek nagyon egyszerű dolgom lesz, és úgy vélem, hogy a legtöbb nő ebbe a csoportba tartozik. De nem szeretnék általánosítani, szóval a kétkedés jogát fenntartom nektek. Vegyük alapesetnek azt a Hölgyet, aki ki nem állhatja – bocsánat, KI NEM ÁLLHATJA –ha a pasija a monitoron mindenféle lényeket irányítgat pusztán szórakozás céljából. Hiszen ha pénzt keres(ne) vele, az más. De a kikapcsolódásként elkövetett játszadozás időpocsékolás és abszolút felesleges, értelmetlen tevékenység. Ennek többnyire hangot is adtok, így szerencsétlen fickótok jobbára csak titokban játszik. Esetleg elkéri magát: „figyu, nem lenne baj, hogy amíg főzöl, én lenyomok két meccset a géppel?”. Mi szakadatlan próbálkozunk, hogy megmutassuk, miért füstöl az egér és a billentyűzet a kezünk alatt: hátha lesz egy olyan játék, ami nektek is tetszik. Pedig ennél a típusnál feleslegesen törjük magunkat.

 

Level 2: Restart?

Régebben a kultúrpolitikában volt meg a „tűr, tilt, támogat” hármas rendszere. Ennél azért Ti bonyolultabbak vagytok. És kevésbé vállalhatatlanok, mint a politika. Ugye tudjátok, hogy csak viccelek? Szóval második alegységetek ugyancsak nem érti, hogy mi a pláne abban, ha kis figurákat terelgetünk a képernyőn, esetleg egy géppisztollyal szénné lőjük a virtuális ellenfelet. Nem értitek, de legalább hagyjátok. Tűritek. Mi meg, akár a rossz gyerekek, feszegetjük a határt, hogy meddig mehetünk el. Hiszen időről-időre megkérdezitek: „nem akarod most már abbahagyni?”. Deee, Drágám, naná, csak még 10 perc. És utána már csak azt vesszük észre, hogy rohadtul eltelt az idő. „Nem bújsz ide mellém?” – kérdezitek később, álmos hangon, már az ágyból. Deee, tényleg mindjárt megyek. A vége kitalálható: mikor már pirkad az ég alja, laposkúszásban fekszünk be mellétek. És másnap számíthatunk egy rázós beszélgetésre…

 

Level 3: Kezdő versenyző

A jó szándék megvan bennünk, de a szemét játékkészítők úgy állítják össze a programokat, hogy baromi nehéz elszakadni tőlük. Ezt talán kicsit könnyebb elfogadhatóvá tenni egy olyan nőnél, aki legalább valami minimális érdeklődést mutat eme hobbi iránt. Ahogy fentebb írtam, mi mindig mutogatjuk, hogy épp mivel játszunk a gépen. Harmadik számú Hölgyünknél ezek közül lesz egy olyan, ami neki is tetszeni fog. „Látod, Kedvesem, milyen cuki ez az autóversenyes játék? Állatokkal lehetsz benne, és nagyon egyszerű irányítani. Szeretnéd a krokodilt választani?”. Azért nem szabad korán örülnünk, mert Kicsikénk közel sem lesz olyan kitartó, mint azt mi szeretnénk, és elég hamar ráun a dologra. És az is sanszos, hogy más játékok után nem fog érdeklődni. De azért a fejlődés jelei már tisztán kivehetők.

 

Level 4: Haladó fokozat

Már majdnem nyertünk! Nemcsak azon a pályán, ahol az Aladdin kinézetű muksóval minél több aranyat kell összegyűjtenünk, hanem a 4-es típusú barátnővel is. Az ilyen csaj közel tökéletes. Egy meghatározhatatlan égi csoda folytán bírja a számítógépes játékokat. Mit bírja, szereti őket! Azt nem mondom, hogy olyan megszállott, mint a férfiak, de simán elvan a géppel, akár hosszú időn keresztül is. Magától választ játékot, és több kedvence is van. Nem kell aggódnunk azon, hogy amíg mi valami mással foglalkozunk, majd felteszi a kérdést nekünk: „és én addig mit csináljak?”. Behívja a megfelelő programot, és játszik. És minket sem akar elzavarni a gép elől, hogy takarítsunk, vagy hasonló. „Játssz csak, szívem, nyugodtan” – leheli felénk egy mosoly társaságában. Nagy kincs az ilyen nő, én mondom nektek. És még nála is van jobb!

 

Level 5: Bónusz pálya

Egy igazi álom! Az ötös típusú csaj. Fanatikusabb, mint a fickója! És ami a legszebb: léteznek ilyen lányok. Olyanok, akik simán végignyomják veled a fél éjszakát, mert nekik is legalább akkora élvezet kinyírni a démoni kreatúrákat a zöld sárkányokkal, mint neked. Olyanok, akik még akkor is a monitorra tapadnak, mikor a pasijuk már aludni tért, és képesek felébreszteni, ha nem találják meg az adott pályán az egyik rejtett varázstárgyat. Olyanok, akik felhívják az élettársukat, hogy „azonnal fejezd be a munkát, és gyere haza, mert elakadtam az utolsó szinten, pedig már csak a főellenséget kell legyőzni”. Olyanok, akik hanyagolják a házimunkát, és inkább órákig kockulnak a gépnél. Jó, utóbbi kicsit tényleg túlzás, hiszen mi lesz így a vacsoránkkal?! Amúgy zárszóként megjegyzem: egy kacér felajánlkozással simán elcsábíthatók vagyunk a foci manager játékunk mellől. Avagy a szex mindent legyőz. Magatokra ismertetek?

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL