Hozzávalók:
500g leveles tészta
100g medvehagyma
100g reszelt sajt
2 tojás
5 evőkanál paradicsompüré
1-1 evőkanál só, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó
Elkészítése:
1. Készítsd elő a medvehagymát: mosd meg, csepegtesd le, végül aprítsd fel.
2. A sajt nagyjából egyharmadát tedd félre. A megmaradó részhez keverd hozzá a paradicsompürét, a fűszereket, valamint a tojást.
3. Nyújtsd ki a leveles tésztát, kend meg a töltelékkel, majd tekerd fel – amilyen szorosan csak tudod.
4. Készítsd elő a tepsit: béleld ki egy sütőpapírral, és kezdd el melegíteni a sütőt. Az előbb kapott feltekert rudat szeleteld fel 2-3cm-es darabokra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süsd 15-20 percig, majd a maradék sajtot szórd rá, és helyezd vissza a sütőbe. Hagyd bent míg aranybarnára nem sül.
6. Langyosra hűlve, paprikás-tejfölös mártogatóssal a legfinomabb.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK