Hozzávalók:
2 burgonya
20dkg kolbász felszeletelve
1 vöröshagyma, félbevágva, és vékonyra szelve
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor rukkola, szívós szárai nélkül
Só és frissen őrölt fekete bors
1 csipet szárított, őrölt koriander
A díszítéshez: frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A gumók méretétől függően negyedeljük, vagy nyolc részre vágjuk.
2. Egy forró serpenyőben a kolbászt hirtelen megsütjük, a hagymaszeleteket és burgonyát beletesszük, és folytatjuk a sütést, amíg aranybarna nem lesz, majd az edényt a tűzről lehúzzuk.
3. Egy tálban a balzsamecetet és az olajat összekeverjük, majd a rukkolát belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A meleg kolbászos, hagymás burgonyát a rukkolás öntetbe tesszük, és óvatosan összeforgatjuk. Az egészet korianderrel fűszerezzük, és tányérokra szedjük. Frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK