LELKIPATIKA

Hiszel a véletlenekben

Szerző:
Szabó Anna
Egyre többet üt szöget a fejünkben, hogy milyen sok „véletlen” fordul elő az életben. Mintha az, amire gondolunk, vagy kérünk, természetes módon elkezdene megvalósulni. Vajon a véletlen műve mindez?

 

Ez a jelenség az életünkben működésbe lépő Egyetemes Intelligenciával függ össze. Tehát elménk mágnesként vonz majd mindent, amire csak gondolunk. Úgy látjuk, hogy a dolgok épp a megfelelő időben találnak ránk, pont akkor, amikor valóban szükségünk van rájuk. 


A tudat kitágítása

Amikor meditálunk, visszaszorul a racionális, aktív gondolkodás. Ekkor kaphat csak esélyt a felsőbb tudatosság arra, hogy hatással legyen elménkre. A felsőbb tudatosság nagyon is valós dolog. Életünk során számtalanszor találkozunk vele egy-egy pillanat erejéig. A mindennapokban persze, mivel elménk a gondolkodás szintjén működik, ritkák ezek a pillanatok. Az intuíció a felsőbb tudatosság intelligenciája. Ez az intelligencia velünk született, azonban csak korlátozottan működhet, amikor rengeteg más gondolat kering a fejünkben. 


Miért kell meditálni?

A szakértők szerint a meditáció a nyugodt éberség állapota. Az elme tehát ellazult állapotban van, mégis aktív. A meditációban megélt tudatállapotot megkülönböztetik az ébrenléti vagy alvásra jellemző tudatosságtól, mert ilyenkor egyszerre vagyunk nyugodtak és koncentráltak is. 


Egy példa azzal kapcsolatban, hogy milyenek vagyunk…

Egy ember bekerül a sűrű erdőbe. Csak fákat lát maga körül, de a kiutat egyáltalán nem látja. Ha azonban felmászna egy magas fára, és úgy nézné végig az erdőt, egyből észrevehetné a kiutat. A fák ebben a példában az ember saját problémáit jelképezik, amelyek körülveszik, már-már megfojtják.

A meditáció olyan, mint a példában a fára mászás. Elménk, látásunk kitisztul, képesek leszünk életünket, és vele együtt problémáinkat felülről látni, és rátalálni a megfelelő útra.


Az élet igényli a rendet

Ez a rend azonban nem csak a mindennapok rendjére vonatkozik. Természetesen fontos, hogy rend legyen irodánkban, nappalinkban, de a legfontosabb az életet szervező Rend, ami a tudatosság magasabb szintjeiből sugárzik életünkbe. Az az ember, akit ez a Rend vezet, képes összeszedett életet élni, gondolkodását is nyugodt szemlélet és tiszta látásmód jellemzi. A rend segít, hogy kézben tartsuk erőinket, és kitörjünk beszűkült világunkból. 
A boldogság elérésének akadályait legtöbbször mi magunk állítjuk


Nem mások ezek, mint a megszokásból eredő mentális akadályok. Úgy gondoljuk például, hogy a boldog élethez szükség van pénzre, nagy házra, új autóra. A valóság azonban az, hogy az ember nem a pénzügyi helyzete teszi igazán boldoggá. Ha életünkben ugyanis jelen van a harmónia, azzal semmiféle öröm nem ér fel. De ehhez nekünk kell megváltoznunk!


A harmonikus élet

A harmónia bennünk rejlik, és a kulcs pedig a kezünkben van. A harmonikus élet egyáltalán nem függ személyes, külső körülményektől. Gazdagság, vagy szegénység, szépség, vagy csúnyaság, karcsúság, vagy duciság – egyre megy. Egy harmonikus életet élő ember boldog, és teljesen mindegy, hogyan néz ki, vagy milyen a pénzügyi helyzete.

Felsőbb tudatosságunk akár örökre is rejtve maradhat. Ha háttérbe szorítjuk önvalónkat, akkor ez történik. Pedig nem kellene mást tennünk, mint mélyen magunkba nézni, hogy felfedezzük igazi létünket. 



Dióhéjban

Az élet akkor változik, amikor mi változunk. A boldogság nem a pénzügyi és társadalmi helyzetünk alapján keletkezik, hanem az önmagunkban érzett harmónia hatására.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL