SZÉPSÉG

Gyönyörű és ragyogó - Hajápolás színekre szabva

Szerző:
Szabó Anna
Akár természetes, akár festett a hajad, a színfrissítés sosem árt. Azonban az csak hab a tortán, ha mindezt vegyszerek nélkül teszed. Persze megértjük, ha a szépségipar vívmányaira esküszöl, ezért mindkét tábor híveinek készültünk ötletekkel!

Mindannyian vágyunk néha a megújulásra, de ahelyett, hogy drasztikus változtatást fontolgatnánk, bőven elég lenne némi friss, csillogó árnyalat a hajunknak. Kipróbált receptjeink ebben segíthetnek!

Szőke

Spray a világos tincsekért
A szőke hajkorona napszíttahatású tincsekkel hat igazán természetesnek. Ezt speciális hajpermet használatával festés, mellírózás nélkül is elérheted. Ha napozás vagy hajszárítás előtt befújod fürtjeidet, száradás közben, főnözés hatására láthatóan kivilágosodik a haj.

Házi recept: kamillás öblítő
A fakó, fénytelen szőke haj a kamillás öblítés után visszanyeri eredeti frissességét és egészséges kinézetét. Maréknyi kamillavirágot (bioboltból, gyógyszertárból) ½ l forrásban lévő vízzel forrázz le, majd 10 percnyi hűlés után szűrj le. Hetente egyszer, hajmosás után langyosan, az utolsó öblítéshez öntsd a hajadra. A kamillás öblítés az érzékeny fejbőrnek is jót tesz.

 

Vörös

Színkúra a fényesebb hajért
A vörös haj könnyen kifakul, elveszti fényét. Ezért hetente egyszer érdemes színezett sampont használni.

Házi recept: hennapép
A hennapakolás csillogó fényt ad hajadnak. Nincs más dolgod, mint a hennaport jól össze kell keverni vízzel, majd az így elkészült pépet pakolásként vidd fel a hajadra. Nagyjából 45 percig hagyd hatni, aztán alaposan öblítsd ki belőle.

 

Barna

Színező hab kifakulás ellen
A barna haj intenzív színének megőrzésében segíthet a színezőhab. Fésűvel oszlasd el a még nedves hajadon, nagyjából minden második mosás után. Arról, hogy ki kell-e öblítened, a termék dobozán találsz leírást.

Házi recept: kávépakolás
Természetes fényt kölcsönöz a heti egyszeri kávépakolás. 1 tojást keverj össze 4dl hideg feketével, és masszírozd a száraz hajba. Folpackkal burkold be a fejed, és 20 perc után a pakolást alaposan mosd ki.

 

Fekete

Csillogást adó balzsam
A fekete haj olykor túlságosan komor hatást kelt, ám ha valamilyen árnyalatban csillog, akkor életteli, játékos lesz. Színezőbalzsammal 5 perc alatt új fényben ragyog majd fekete hajkoronád.

Házi recept: édesgyökérfőzet
Visszanyerheted a haj természetes fényét, ha havonta egyszer 2 teáskanál reszelt édesgyökeret (patikából) ½ liter vízzel felforralsz, majd a kihűlt és leszűrt főzetet öntöd a hajadra. Hagyd rajta nagyjából tíz percig majd, öblítsd ki jó alaposan.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL