FOGYÓKÚRA

Mérgek nélkül gyerekjáték a fogyás

Szerző:
Szabó Anna
A szervezet megtisztítása nem csak azért fontos, mert általa egészségesebb lehetsz, hanem azért is, mert csak úgy adhatod le a felszedett felesleget, ha előtte alaposan  méregtelenítesz. Lássuk, hogyan csináld, hogy a leghatékonyabb legyen!

 

A néhány (vagy több) felesleges kiló leadásában sokat segíthet az, ha a fogyókúrát egy méregtelenítő kúrával kezdjük el. De vajon jó ötlet-e ez?


Tényleg olyanokat kell ennünk, mint a nyulaknak, ha ismét karcsúak akarunk lenni?

A legtöbb méreg, amely a szervezetünkbe kerül, azokból az ételekből származik, amelyeket megeszünk. Ha gyakran vacsorázunk kiadósan, és esetleg egy üveg bort is megiszunk ilyenkor, akkor a májunknak nagyon sokat kell dolgoznia, hogy feldolgozza az összes táp- és méreganyagot. Ráadásul minél többet eszünk, annál több méreganyag (tartósítószer, adalék) kerül a szervezetünkbe. Ennek eredményeképpen nagyon csábító lehet az a gondolat, hogy néhány napig méregtelenítsünk, és ez által hozzuk helyre azokat a károkat, amiket a szervezetünknek okoztunk.



De vajon biztonságosak-e a szigorú méregtelenítő kúrák?

A méregtelenítő kúrák nem jelentenek nagy veszélyt a szervezetre, de azt se felejtsd el, hogy a kúra hatása nem lesz hosszú távú. A szervezet egyébként is naponta kiüríti a méreganyagokat. A méregtelenítő kúrák azért jók, mert ilyenkor pihenhet a szervezet; vagyis egy rövid méregtelenítő kúra segít a szervezetnek a megtisztulásban, hosszú távon azonban nem érdemes és nem is egészséges méregteleníteni.


A méregtelenítő kúrák igen sokfélék lehetnek

Az egyik szélsőség az, amikor csak vizet lehet inni, és semmilyen ételt nem szabad fogyasztani, a másik szélsőség, pedig a nagyon enyhe kúra, amikor sok vizet, gyümölcsöt, zöldséget, gyümölcslevet és zöldséglevet kell fogyasztani, és amely segít az alkohol, a szénsavas üdítőitalok, a tea, a kávé, a tartósított élelmiszerek, valamint a túl sok zsír és cukor által okozott negatív hatások leküzdésében.



Általános szabály

Minél szélsőségesebb a méregtelenítő kúra, annál gyorsabban hat, de a kellemetlen mellékhatások – fejfájás, rosszullét, fáradtság, bőrproblémák – is annál nagyobb valószínűséggel fognak előfordulni. Nagyon szigorú méregtelenítő kúrát legfeljebb két napig tarts, máskülönben a szervezetedben nem lesz elég vitamin, ásványi anyag és fehérje. A csupán vízfogyasztást megengedő kúrák nem tanácsosak. Ha pedig valamilyen egészségügyi problémád van, egyáltalán ne kezdj méregtelenítő kúrába addig, amíg nem tanácskoztál az orvosoddal.


Egy rövid méregtelenítő kúra után azt fogod észrevenni, hogy több energiád van, jobb a közérzeted, tisztább a bőröd, kevesebbet stresszelsz. Ráadásul sokkal könnyebb lesz utána fogyókúrázni, vagy bármilyen célból egészséges étrendet betartani. Azonban azt se felejtsd el, hogy miért volt szükséged méregtelenítésre! Ha a jövőben elkerülöd azokat a hibákat, amik miatt az a rengeteg méreganyag felgyűlt a szervezetedben, akkor hosszú távon is jobban fogod magad érezni. A legjobb, ha egészséges étrendet alakítasz ki magadnak, és nagyon sokat iszol – így a felesleges méreganyagok naponta ki tudnak majd ürülni a szervezetedből.
 
Méregtelenítő italok

Alma, narancs és gyömbér

Hozzávalók:

2 nagy alma
2 nagy narancs
2 cm hosszú friss gyömbér

Elkészítés:

Mosd meg és szeleteld fel az almákat. Hámozd meg a narancsot, de hagyd fent a fehér részeket. Végül hámozd meg a gyömbért is. Turmixold össze őket. Öntsd ki egy pohárba, és adj hozzá jégkockát.


Répa és narancs

Hozzávalók:

3 nagy répa
2 nagy narancs

Elkészítés:

Mosd meg alaposan a hozzávalókat. Hámozd meg és gyaluld le a répákat. Hámozd meg a narancsokat, de a fehér héjat hagyd fent. Turmixold össze őket. Klasszikus ital.


Répa, paradicsom és cékla

Hozzávalók:

2 nagy répa
5 paradicsom
Fél cékla

Elkészítés:

Mosd meg az összes hozzávalót. Hámozd meg és gyaluld le a répát és a céklát.
Turmixold össze a hozzávalókat. Nagyon finom!


Alma, uborka és spenót

Hozzávalók:

3 nagy alma
1/4 uborka
6 spenótlevél

Elkészítés:

Mosd meg a hozzávalókat. Szeleteld fel az almát, majd gyaluld le az uborkát.
Turmixold össze a hozzávalókat. Nagyon finom, nagyon egészséges, és egyáltalán nem hétköznapi.


Tea

Ha nem szeretsz turmixolni, akkor ne feledd, hogy a teának is számos hasznos hatása van. A kutatások szerint a napi 4 csésze tea fogyasztása a felére csökkenti a szívroham kockázatát. Arra is egyre több bizonyítékot találnak, hogy a tea fogyasztása csökkenti számos rákfajta kialakulásának a kockázatát.
A fekete, a zöld és a fehér teát ugyanannak a növénynek a fiatal leveleiből készítik. A zöld teát úgy készítik el, hogy a leveleket learatás után azonnal kigőzölik és kiszárítják. A fekete teát úgy kapják, hogy a frissen levágott tealeveleket összezúzzák és erjesztik, hogy még a megszáradás előtt oxidálódjanak.

A fehér tea a zöld teához hasonló, ugyanis ezt sem erjesztik, azonban a fehér teát olyan levélkékből készítik, amelyek még nem nyíltak ki, és ezért ennek a teának kevésbé van „fűíze”. A fehér tea a többi teafajtánál kevesebb koffeint tartalmaz.


Mivel a méregtelenítés annál hasznosabb, minél kevesebb koffeint fogyasztasz, a legjobb, ha fehér teát iszol.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL