GASZTRO

Lasagne lapok padlizsánnal és paradicsommal

Szerző:
Szabó Anna
A padlizsán elképesztően bőséges forrása az antioxidánsoknak. Egyúttal remekül helyettesítheted vele bizonyos fogásokban a húst. Ebben a receptben puhára kell sütnöd, így a kesernyés mellékíze eltűnik. Lasagnéba töltve, a hozzá pompásan illő hagymával és paradicsommal fűszerezve nagyon finom, laktató és egészséges fogást kapsz.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
2 konzerv (egyenként 40dkg darabolt paradicsom)
1 nagy konzerv vagy üveges (85dkg) paradicsomsűrítmény
1 kisebb padlizsán (kb. 35dkg-os), meghámozva, 2-3cm-es szeletekre vágva
¼ kiskanál só
1 zacskó natúr, fehér biotofu (50dkg), lecsurgatva
2 nagy tojás
1 csésze reszelt parmezán sajt
9 előfőzött lasagnetészta
1 zacskó (25dkg) félzsíros, reszelt mozzarella

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy lábasban, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Fonnyaszd benne a vöröshagymát kb. 5 percig, majd tedd bele a fokhagymát meg a fűszerkeveréket. Melegítsd további 1 percig. Add hozzá a darabolt és a sűrített paradicsomot, azután nagyobb lángon forrald fel, majd a lángot mérsékelve melegítsd még 40 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

2. Közben egy tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal. Tegyed bele a padlizsánt, vékonyan kend meg olajjal, majd sózd meg. Időnként megforgatva pirítsd meg a szeleteket (kb. 30 perc).

3. Robotgépben keverd sima masszává a tofut, a tojást meg a parmezánt.

4. Egy 23x33 cm-es, magas falú sütőtálat vékonyan kenj ki olajjal. Terítsd szét az alján az első lépésben elkészített szószból 1 csészényit, tegyél rá 3 lasagnetésztát, arra a tofus-tojásos elegy felét, majd a padlizsánszeletek felét. Erre kerüljön 1 és ½ csésze szósz meg ½ csésze mozzarella. Készíts még egy ugyanilyen réteget, majd borítsd le a maradék tésztával, szósszal és mozzarellával.

5. Fedd le a tálat alufóliával, és tedd a sütőbe. 1 óra után vedd le a fóliát, és így süsd még 15 percig, hogy jól átforrósodjon. Tálalás előtt hagyd kissé kihűlni.

229 kcal, 15g fehérje, 23g szénhidrát, 3g élelmi rost, 10g zsír (ebből 4g telített), 51mg koleszterin, 852mg nátrium

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL