PASISZEMMEL

De meglájkolnálak, Tündérke!

Szerző:
Szabó Anna
Kijelenthetjük, hogy aki nincs fent a legjobban pörgő közösségi oldalon, az gyakorlatilag nem is létezik. Van, aki mégis távol marad, ám így is temérdek a látnivaló a Pasiszemnek. Ahány profil, annyi pofi – és annyi pofon vagy parti!


Megközelítőleg két évvel ezelőtt fedeztem fel a Facebook világát, midőn egyik kollégám nagy bőszen takarította be az epreket virtuális farmjáról. Nem hiszem, hogy bárki gondolta volna, hogy ekkora őrület lesz ebből a portálból. Aztán látjuk, ugye, hogy mi lett: ma már nincs olyan magára valamit is adó cég, vagy a rivaldafénybe görcsösen visszavágyó celeb, aki ne nyomulna az FB-n. Olyan ez az oldal, mint az a bizonyos gyűrű a hobbitos filmben: egy, ami mindent visz. A hozzá hasonló webes felületek már rég visszavonulót fújtak, vagy épp csak elvegetálnak valahogy. Ide viszont még mindig özönlenek az emberek. És ami nekünk igazán fontos: a jó nők is! A közösségi site tökéletesen alkalmas terep lenne így a csajozásra – ha az a lenne, ott nem lenne. Mert az, hogy az ismerősöm lesz ez az elbűvölő angyalka, még nem jelenti azt, hogy már szabad a pálya. Ahhoz még jó pár falat le kell döntögetni, hogy utána a kis drágát is lehessen döntögetni. Hölgyek, ne csodálkozzatok, hogy még mi, férfiak is képesek vagyunk órákat szörfölni ezen a weblapon: csak kattintgatunk, sóhajtozunk, hitetlenkedünk. És főleg: epekedünk.

Zárom az ablakot

Személy szerint óriási előnynek tartom a közösségi oldalakon fellelhető, „Kit ismerhetek?” menüpontot. Ide belépve egy pasi úgy érzi magát, mint Aladdin a barlangban: igazi drágakövek és kincsek hevernek mindenfelé. Csak épp a lámpást nem találjuk, amiből előbújna a dzsinn, és megkérdezne: „Mit kívánsz, édes gazdám?”. „Azt a szőkét ott jobbra!” – vágnánk rá kapásból, mikor meglátjuk a Hölgyike fényképét. Hát igen, azok a fránya fotók. Néha teljesen elveszítjük a tájékozódási képességünket, és csak arra eszmélünk rá, hogy egy olyan nőnek az oldalát bambuljuk, akit egyáltalán nem ismerünk. De éppen ezért jók a kiterjedt kapcsolatok, mert a szálak a neten elvezethetnek hozzá. Csak nézzük és nézzük, és nem hisszük el, amit látunk. Kedveseim, némelyikőtök olyan fotókat tesz fel magáról, hogy arra nehéz szavakat találni! Kedvenc képaláírásaink: bulizni voltunk a legjobb barinőmmel, megkaptam a legújabb miniszoknyám, vagy fürdőruha modell voltam Ibizán. Néhány pasitársunk életében itt jön el az a pont, hogy inkább gyorsan be is zárja az oldalt, nehogy túlságosan felzaklassák a látnivalók; másnak viszont ilyenkor jön meg igazán a kedve.

Nem ismerlek? Most már igen!

„Basszus, Te láttad, hogy XY-nak milyen csaj ismerősei vannak? Megáll az eszem!” – írt rám még valamikor a múltban chaten – hol máshol? – Zalán barátom. Sok türelmet igénylő játék, de néha tényleg érdemes végigböngészni az ismerősök ismerőseit szemrevaló cicák után hajtva. Igen ám, de hogyan tovább? A haver könnyen túllendült ezen a problémán. „Bejelöltem az egyiket, pedig nem ismerem. De muszáj volt” – mesélte később szélesen mosolyogva. Ezzel meg is tette az első lépést. Feltételezem, hogy Ti, kedves Hölgyek, szívből utáljátok, ha vadidegen férfiak jelölgetnek benneteket, vagy írnak nektek a Facebookon keresztül. De egyszerűen vannak olyan példányaitok, akiket MEG KELL ISMERNI, mert olyan fotó van fent róla, hogy az kééééész! Meg amúgy is: egy bejelölés vagy egy levél még nem a világvége; ha ott van a profilotokban, hogy „egyedülálló”, akkor egy esélyt igazán adhattok a bátor próbálkozónak. Úgyis akadnak köztetek olyanok, akik mindenkit visszaigazolnak.

Nyitott honlap az életem

Szórakoztató, és esetenként még hasznos is a közösségi oldalon lógni, de Pasiszemmel az már elgondolkodtató, ha egy lány 0/24-ben ott éli az életét. „Hú, rohannom kell a nőgyógyászhoz, majd jövök, puszi!” – az ilyen és ehhez hasonló bejegyzésektől azért elég komolyan felszalad a férfiember szemöldöke. Talán némileg túloztam, de léteznek ehhez hasonlók! Az ilyen csajok közlés függők, és ha összejössz velük, tuti, hogy már másnap azzal ostromolnak, hogy állítsd át a profilodon, hogy kapcsolatban vagy vele. Egyébként gyakran ezek a nők szoktak később 180 fokos fordulatot venni, és láthatatlanná válni az oldalon. Már-már azt hiszed, hogy törölték magukat, de mikor rájuk pillantasz, rájössz, hogy valamiért csak visszafogták magukat. Ebből is az derül ki, hogy néha érdemes körültekintő túrát tartani a Hölgy ismerősök között…

Státuszváltozás?

Minden férfi életében vannak kiszemelt nők, akik azonban ilyen-olyan indokok miatt sosem lehettek az övéi. Na most, éppen azért, hogy ezeket az ilyen-olyan indokokat kiiktassuk, néhanap nem árt ránézni a „tartalék” lányok profiljára. Egyrészt ugye folyamatosan ellenőrizni kell a fotóikon, hogy nem szedtek-e fel néhány plusz kilót, nem vágatták-e le a gyönyörű, hosszú sörényüket; vagy nem pózolnak-e karon ülő gyerkőccel valamelyik képen (utóbbi esetben azonnal felejtősek). Az éles pasiszem figyel aztán az apró részletekre is: hm, lekerültek a fickójával közös fotók, nincs már fent, hogy „kapcsolatban”, szokatlanul sokat ír az üzenőfalra, és főleg szívhez szóló videoklipeket posztol. Ezek mind árulkodó jelek, és ezek után már simán ráírhatunk, hogy „mi újság feléd mostanság?” – persze minden hátsó szándék nélkül -, vagy megpróbálhatjuk elkapni chaten, mikor Ő is épp online. Amúgy meg – ha nem veszi az adást -, még a visszautasításnak az a fajtája is fájdalommentes, ha nem ír vissza, vagy válasz nélkül kilép az oldalról. Az igazi férfi már lép is tovább. Hiszen annyi nő van a világon – meg a közösségi oldalon. Hoppá, kettő közülük új fotókat pakolt fel! Ne haragudjatok, Hölgyeim, de most abba kell hagynom az írást! Muszáj megnéznem őket…

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL