Hozzávalók:
1 kígyóuborka
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
5 dl húsleves (húsleveskockából is készíthetjük)
1 citrom leszűrt leve
1 csokor zöld kapor
Késhegynyi cukor
Só, őrölt fehér bors, cayenne bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
10dkg füstölt lazac
Elkészítése:
1. A kígyóuborkát meghámozzuk, félbevágjuk hosszában, magjait kiszedjük, majd lereszeljük.
2. A megtisztított hagymát szintén lereszeljük, a fokhagymát pedig kevés sóval összezúzzuk. Hozzáadjuk a tejes tejszínhez a húslevest, és a fokhagymás-hagymás reszelt uborkát.
3. Sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne borssal ízesítjük, belecsavarjuk a citrom levét, és hozzákeverjük a finomra vágott kaprot.
4. Lefedjük, majd miután kihűlt a hűtőben legalább egy óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
5. Tálalás előtt a füstölt lazacot kockázd fel, külön tálald. A tányér aljára szedjetek lazacdarabokat, majd erre merítsétek a levest.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK