FOGYÓKÚRA

Így lesz tartós a fogyás

Szerző:
Szabó Anna
Azért, mert meg akarsz szabadulni a súlyfeleslegedtől, ne gondold, hogy éhezned kell! Az éheztetős diéták miatt több súlyt felszedhetsz, mint amennyit le akarsz dobni. Az egynapos böjt nem jelent komoly veszélyt az egészséges felnőttre, de az ennél hosszabb böjtök már kerülendők.

 

Akár vizet iszol, akár káposztalevest vagy grépfrútot eszel, a szervezeted csak egy valamit érzékel: éhezést. Ha nem viszel be elegendő kalóriát, ami a szervezeted működéséhez (a szívveréshez vagy a lélegzéshez) kell, akkor a szervezet a saját energiaraktárait fogja felhasználni. Ez folyamatosan nyomás alatt tartja a szervezetet, ami így nem képes pihenni – nyilvánvalóan nem ez a tartós fogyáshoz vezető út. Az eredmény: felfalod az első élelmiszert, ami az utadba kerül, bármi is legyen az.



Nézzük meg tehát, mi is a tartós fogyás titka


A tartós fogyás elérésének legbiztonságosabb, legértelmesebb útja az egészséges étkezési szokások bevezetése, amelyek a fogyás után is megmaradnak. Emellett az anyagcserét is fel kell pörgetni, hogy a kalóriát a szervezet égesse, ne pedig raktározza.


Reggelizz

A reggeli étkezés beindítja az anyagcserét a szervezetben, ami az egész éjszaka folyamán nem kapott ételt.



„Nasizz” gyakran

Ha apró adagokat eszel, de gyakran, akkor az anyagcseréd egész nap működni fog. A nassolás abban is segít, hogy ne érezd magad éhesnek. A „nass” alatt persze nem a csokoládét és a süteményt kell érteni.



Mozogj

A kardiós mozgások (a gyaloglás, a futás, az úszás, a biciklizés, az aerobic, a tánc) a mozgás után is több órára felgyorsítja az anyagcserét, ezért még azután is égnek a kalóriák, miután befejezted a sportolást.



Súlyzózz

A súlyzózás izmot épít és erősít. Az izomszövet ötször annyi kalóriát éget, mint a zsírszövet, még akkor is, amikor a szervezet pihen. Ha több izmod van, akkor több kalória ég el, és hosszú távon többet fogysz.



A tevékenységeidnek megfelelően étkezz

Ha a tevékenységeid nagy részét a nappal folyamán végzed, akkor a reggeli és az ebéd legyen nagyobb étkezés, hogy legyen elég energiád mindent elvégezni.



Igyál sok vizet

Az anyagcserének sok vízre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően működjön. Naponta legalább 1-2 liter vizet meg kell innod ehhez.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL