REJTÉLY-MISZTIKA

Mágikus tündérösvények

Szerző:
Szabó Anna
Vajon mi köti össze azokat a bizonyos csodatévő helyeket, forrásokat? Nem más, mint a tündérösvények, melyek létezése mind a mai napig kemény fejtörést okoz a kutatók számára.

 

Igencsak régóta foglalkoztatja a kutatókat Földünk azon területei, ahol őskori kő- vagy földépítmények, piramisok, régi, híressé vált jóshelyek állnak. Mint ahogyan az is, hogy egyes helyeken mi okból fordulnak elő rendszeresen pusztító viharok, természeti katasztrófák, esetleg valamilyen rejtélyes esemény. A vizsgálódások során megfigyelték, hogy ha ezeket a helyeket a térképen összekötik egy egyenes vonallal, akkor egy geometriailag tökéletes rajzolatú „háló” alakul ki.

Az egészben az a legkülönösebb, hogy e vonal mentén keletkeztek a régi idők fontosabbnál fontosabb helyszínei, mint például az ősi Peru, az ókori Egyiptom, a titokzatos Húsvét-szigetek, a Stonhenge, Észak-Mongólia, vagy az Indus völgyének civilizációja. A tündérösvényeket tudományosan ley vonalaknak nevezik a kutatók, de hallottunk már a sárkányvonal vagy az ugarvonal elnevezésről is. A név különbözősége ellenére az közös bennük, hogy rajtuk ősidők óta ménhírek, dolmenek, kőgyűrűk, rendkívül régi épületek, mesterséges dombok, és ugyancsak mesterségesen elhelyezett, ingókövek találhatók. Mára már több tízezer ilyen vonalat tártak fel. Meghatározott helyeken „gyógyító-köveket” állítottak fel tízezernél is messze több évvel ezelőtt élt őseink.

Pozitív és negatív sugárzások, energiák

Ebből a hálóból árad szét a ley vonalak szövedéke, amely a bolygót körülfogva a főbb energiaközpontokat, vagy más néven örvényeket összekapcsolja. Ezek a vonalak energiaösvények, amelyek a bolygó lüktetését a középpontokba vezetik. Ezek az örvényközpontok különböző méretűek lehetnek, kisebb, vagy nagyobb kupolaként jelennek meg. Az örvények kisugárzása is eltérő lehet, attól függően, hogy működnek, vagy nem. Ha igen, akkor kibomló energiát lehet érzékelni felőlük, amely leginkább egy fényforrásra hasonlít. E helyeken sokak szerint idő-, tér-, illetve dimenziókapu is nyílhat, ezért feltételezik, hogy sok „csodának” pontosan ezek a vonalak az okozói.

A legtöbb ley-kutató ma úgy véli, hogy a ley vonalak valójában azokat az energiacsatornákat jelölik, melyek a Földanya egész testét behálózzák, hasonlóan ahhoz, ahogy az akupunktúrás vezetékek hálózzák be az emberi testet. Az okkult hagyomány szerint a történelem előtti idők emberei még képesek voltak közvetlenül érzékelni a természet rejtett erőit, így a Földet behálózó energiacsatornákat is, melyek többé-kevésbé egyenes vonalban haladnak a talaj mentén, követve a felszín domborulatait.

Titokzatos angol háromszög

Úgy tűnik, hogy a ley vonalak az ufó-jelenségekkel is kapcsolatban állnak. Néhány kutató szerint a földönkívüli látogatókat ugyanaz a titokzatos földenergia vonzza e helyek fölé, mely őseinket is arra ösztönözte, hogy felhasználják ezt az erőt és mágikus központokat hozzanak létre az erővonalak csomópontjainál. Angliában - legalábbis a brit ufológusok szerint - a repülő csészealjak által legsűrűbben látogatott vidék az „angol háromszög"-nek is nevezett Warminster város és környéke (itt található a híres Stonehenge is), amiben nincs semmi meglepő - mondják a ley vonalak kutatói - mivel a város körül számtalan ley csomópont található.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL