GASZTRO

Süppedős szilvás

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g szilva
160g lágy vaj
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
250g liszt
2tk sütőpor
5 evőkanál tejszín

Elkészítése:

1. Készítsd elő a szilvát: mosd meg és magozd ki, majd vágd négy gerezdre.

2. A puha vajat, a vaníliás és a sima cukrot, egy csipet sóval és a tojásokkal dolgozd össze – jobban jársz, ha gépi habverőt hívsz segítségül.

3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A lisztet és a sütőport alaposan keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá.

4. Először a sütőporos lisztet dolgozd el a tojásos cukorral, majd add hozzá a tejszínt, úgy hogy lehetőség szerint ne nagyon törjön össze. Keverd el benne a szilvát.

5. Öntsd egy kivajazott tepsibe – vagy kerek sütőformába –, és süsd míg a teteje aranybarna nem lesz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL