Hozzávalók:
500g szilva
160g lágy vaj
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
250g liszt
2tk sütőpor
5 evőkanál tejszín
Elkészítése:
1. Készítsd elő a szilvát: mosd meg és magozd ki, majd vágd négy gerezdre.
2. A puha vajat, a vaníliás és a sima cukrot, egy csipet sóval és a tojásokkal dolgozd össze – jobban jársz, ha gépi habverőt hívsz segítségül.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A lisztet és a sütőport alaposan keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá.
4. Először a sütőporos lisztet dolgozd el a tojásos cukorral, majd add hozzá a tejszínt, úgy hogy lehetőség szerint ne nagyon törjön össze. Keverd el benne a szilvát.
5. Öntsd egy kivajazott tepsibe – vagy kerek sütőformába –, és süsd míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK