GASZTRO

Csokoládéba mártott kókuszcsók

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

40dkg (5 ½ csésze) kókuszreszelék
2/3 csésze cukor
6 evőkanál liszt
¼ teáskanál só
4 tojásfehérje
1 teáskanál mandulaaroma
25dkg félédes olvasztott csokoládé

 

Elkészítése:

1. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a cukrot, a lisztet és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a mandulaaromát; jól keverjük össze. Evőkanalanként tegyük kikent, lisztezett tepsire.

2. Süssük 160ºC-on 20 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Mártsuk a csókokat félig az olvasztott csokoládéba. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni, vagy zsírpapírral borított tálcára rakva tegyük hűtőszekrénybe 30 percig, amíg a csokoládé megkeményedik. Jól záródó edényben, szobahőmérsékleten 1 hétig tárolható.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL