40dkg (5 ½ csésze) kókuszreszelék
2/3 csésze cukor
6 evőkanál liszt
¼ teáskanál só
4 tojásfehérje
1 teáskanál mandulaaroma
25dkg félédes olvasztott csokoládé
1. Keverjük össze a kókuszreszeléket, a cukrot, a lisztet és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a mandulaaromát; jól keverjük össze. Evőkanalanként tegyük kikent, lisztezett tepsire.
2. Süssük 160ºC-on 20 percig, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Mártsuk a csókokat félig az olvasztott csokoládéba. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni, vagy zsírpapírral borított tálcára rakva tegyük hűtőszekrénybe 30 percig, amíg a csokoládé megkeményedik. Jól záródó edényben, szobahőmérsékleten 1 hétig tárolható.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK