GASZTRO

Málnás-mandulás muffin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(6 személyre)

2 csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
1 csésze pirított tört mandula
2 evőkanál búzacsíra
1 evőkanál sütőpor
½ kiskanál só
1 csésze szójatej
½ csésze méz
1 tojás
3 evőkanál receptolaj
¼ mokkáskanál mandulaesszencia
1 csésze friss vagy fagyasztott málna

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy 12 tálkás muffinsütő tepsit vékonyan kenj ki olajjal vagy vajjal.
2. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a mandulát, a búzacsírát, a sütőport és a sót, egy másik, közepes tálban pedig dolgozd össze a szójaitalt a mézzel, a tojással, az olajjal meg a vaníliával (esetleg a mandulaesszeciával).
3. A lisztes elegy közepében alakíts ki egy mélyedést, abba öntsd a szójás-tojásos keveréket, finoman dolgozd össze az egészet, majd forgasd bele a málnát. Töltsd a tésztát a sütőformába.
4. Kb. 20 percre tedd a sütőbe. Ha a közepükbe szúrt fogpiszkálóra nem ragad semmi, akkor elkészültek a muffinok.

198 kcal (832 kJ), 5g fehérje, 29g szénhidrát, 4g élelmi rost, 8g zsír (ebből 1g telített), 0mg koleszterin, 246mg nátrium

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL