FOGYÓKÚRA

10 módszer, ami karcsúbbá tesz

Szerző:
Szabó Anna
Tudtad, hogy ha csupán 100 kalóriával többet eszel naponta a kelleténél, akkor egy év alatt 5 kilót hízol? Megdöbbentő, ugye? Ha azonban 100 kalóriával kevesebbet eszel annál, amennyi a súlyod megtartásához kellene, akkor 5 kilót fogysz. Soha nem késő megtenni az első lépéseket a vékonyabb éned felé.

 

Vezess naplót


Minden nap szánj pár percet arra, hogy leírd, mit ettél és mikor, és hogyan érezted magad utána. Vizsgáld meg, amit írtál! Túl sokat ettél este? Minden délután nasiztál? Készülj fel a sikerre: tervezz magadnak egészséges nasikat, és tudd, mi az, amit eszel.

 

Sétálj egyet


Sok időt spórolhatsz, ha az ebédedet beviszed a munkahelyedre, és nem kell elmenned valahova ebédelni. Ebédelj meg, aztán sétálj egyet az épület körül.

 

Mennyire vagy éhes?


Figyelj oda arra, hogy mennyire vagy éhes. Azért eszel, mert éhes vagy? Igyál egy pohár vizet lassan, és várj 10 percig. A nem valódi éhség addigra elmúlik.

Kicsit és gyakran


Ha éhes vagy, de még nem jött el a következő étkezés ideje, vegyél el egy kicsit a következő étkezésedből (például tejet vagy gyümölcsöt), és edd meg nasinak. Ha keveset és gyakran eszel, akkor elkerülheted az éhséget és a túlevést, és felpörgeted az anyagcserédet.

 

Beszélj magadhoz


Írj bátorító szavakat („Meg fogom csinálni”, „Érek ennyit”, „Egyszerre csak egy napra koncentrálok”), és a kártyát tartsd magadnál. Reggel, és napközben is többször olvasd fel hangosan. Ízlelgesd a szavakat, és sikerrel fogsz járni.

 

A tudás hatalom


Olvasd el a csomagolt élelmiszereket borítóján lévő információkat. Számold ki, hogy egy adag étel mekkora, és máris értelmesebbnek fognak tűnni a számok.

 

Nincs jó vagy rossz


Nincsenek jó vagy rossz ételek. Mindenféle ételt be lehet illeszteni az egészséges étrendbe, de nem mindegy, hogy mekkora adagot és milyen gyakran eszel. Nem kell megfosztanod magad semmitől: nyugodtan egyél egy kis adag egészségtelennek titulált ételt, a többi étkezésed pedig legyen magas rosttartalmú és alacsony zsír- és kalóriatartalmú.

 

Keress társat a mozgáshoz


A sétálás és a futás sokkal jobb, ha nem vagy egyedül: motiválni és támogatni fogjátok egymást. Ha egyik barátod sem ér rá éppen, a rádió vagy a kedvenc CD-d is jó lesz.


Légy erős

Építs magadnak könnyű izomzatot. A könnyű súlyzózás izmot épít, és az izmok aktívabban részt vesznek az anyagcserében, mint a zsírszövet.

Ne légy túl szigorú magaddal


Elérhető célokat tűzz ki, és ne feledd, hogy nincs „ideális” súly. Az egészséges súly az, amikor jól érzed magad a bőrödben, tetszel magadnak, kényelmesen érzed magad a ruháidban, és nincsenek egészségügyi problémáid a túlsúly miatt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL