SZÉPSÉG

7 tipp a kecses körmökért és puha kacsókért

Szerző:
Szabó Anna
Az aligátor mancs egy nőnek sem áll jól. Viszont gyakran megfeledkezünk az évek múlásáról, ami a nyak finom bőre mellett a kezeken látszódik leginkább. De kis odafigyeléssel és némi furfanggal túljárhatsz a szép kacsók legfőbb ellenségének, a hideg időnek az eszén.

 

A tél mindent lelassít, még a köröm növekedését is. De körmöd e periódusban gyorsabban nő, ha omega-3 (halolaj) tartalmú étrend-kiegészítőt fogyasztasz. Meghosszabbíthatod manikűröd életét, ha fedőréteget is alkalmazol, a következő trükkel együtt: minden lakkréteg felvitelekor fuss végig az ecsettel a körmöd peremén. Miután felkented a fedőréteget, az ecsettel nyúlj be a körmöd alá is: extra védelmet ad a körmöd letörése ellen. Száraz, hagymahéjként hámló körmödet megerősítheted, ha meleg tejbe áztatod a kezedet. Törölgesd szárazra, majd ápold a körmöd jó minőségű körömerősítő krémmel. Töredezés ellen védd a körmöt folyamatos reszeléssel.

Festés utáni gyógyír

Expressz segítség lakkozatlan körmök esetén, ha puha kendőre bőrápoló olajat csöpögetetsz, és ezzel masszírozod át. Ettől fényesebb, sőt, hosszú távon erősebb karmaid lesznek. Ha gyorsan akarsz lakkozni, a végeredmény valószínűleg rémes lesz. Az elkenődött, de már megszáradt lakott egyrészt eltüntetheted lemosóba áztatott fülpálcikával.

Ha befejezted a lakkozást és beszakadt az egyik körmöd, így foltozhatod meg: egy tealfilterből szakíts le akkora darabot, ami lefedi a köröm hegyét és túlnyúlik rajta. Kenj a foltra átlátszó körömlakkot, és „ragaszd le”. Nyomd a papír végét a köröm alá, és fejezd be a lakkozást a szokásos módon.

 

Hosszú életű körömlakk

Meghosszabbíthatod manikűröd élettartamát, ha fedőlakkot használsz, de van azért ennél egyszerűbb megoldás is. Mivel a legtöbb lakkot nem elég egy rétegben felvenni, két festés között külön fesd ki a körömvégeket is. A fedőréteget szintén használd külön a köröm végekre is, ezzel megelőzheted a töredezést.

 

Pihe-puha mancsok

A száraz, repedezett bőrű kéz érzékenyebb a fertőzésekre, hiszen a baktériumok bejuthatnak a repedéseken át. Kenj kezedre és körmödre kézkrémet, húzz rá műanyagzacskót, majd tekerj rá 15 percre melegítő pakolást.

Száraz, hámló körmödet megerősítheted, ha meleg tejbe áztatod kezedet. Törölgesd szárazra, majd ápold a körmöd jó minőségű körömerősítő krémmel. Ahogy arcodat, úgy kezedet is rendszeresen radírozd, majd kényeztesd ápoló pakolással. Igaz, kapható már kézradírozó készítmény, de erre a célra bőven megfelel a testradír, pakoláshoz pedig használhatod a már bevált kézkrémedet. Válassz mentát, rozmaringot vagy gyömbért tartalmazó kézkrémet: a fűszernövények serkentik a vérkeringést, és felmelegítik a kezet.

 

Krémezz természetesen!

Virágmézet, glicerint és citromlevet 1:1 arányban keverj össze. A krémet hűtve hosszabb ideig eltarthatod.

Ha pár csepp glicerinnel bedörgölöd a kezed, vékony védőréteg alakul ki a bőrödön. Azonban néhány csepp olíva- vagy mandulaolaj puhává és simává teszi a kezed bőrét. Ha kézbőröd igen durva és száraz, akkor egy kis sót is tégy az olajhoz. Dörzsöld be finoman, majd moss kezet tiszta szappannal és meleg vízzel. Ez a keverék bőrkeményedésre is jó.

Érett paradicsom levéből, glicerinből és citromléből készíts 1:1 arányú keveréket. Ezt dolgozd be a kezed bőrébe, majd langyos vízzel öblítsd le.
Méz, citromlé, glicerin és olívaolaj azonos mennyiségeit keverd össze, és töltsd lezárt csavaros üvegbe. Használata után öblítsd le a kezedet langyos vízzel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL