GASZTRO

Top fegyver megfázás és influenza ellen: fokhagymakrémleves

Szerző:
Szabó Anna
A megfázós időszak kellős közepén az egyik legjobb megoldás, ha finom, meleg levessel veszed fel a harcot a tünetek ellen. A fokhagymát már nem kell bemutatnunk, ennek az ételnek is ez az egyik főszereplője.

Hozzávalók:

60g fokhagymagerezd
1ek olíva- vagy földimogyoróolaj
1l csirkealaplé
4 vékony szelet házikenyér
2 tojás
1ek almaecet
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdből kiszedjük a csírákat. Késsel vagy fokhagymapréssel durvára törjük. A felhevített olajban 5 percig pirítjuk folyamatosan keverve.

2. Ráöntjük a csirkealaplevet, sózzuk és borsozzuk (csak enyhén, mert a leves már ízesített), és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, kis lángon 30 percig főzzük. Közben a sütőben (vagy kenyérpirítóban) megpirítjuk, majd 4 mélytányérba tesszük a kenyérszeleteket.

3. Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját elkeverjük az ecettel.

4. Folyamatosan keverve a levesbe öntjük a tojásfehérjét. Egy merőkanálnyi levest a tojássárgájához keverünk, majd ezt a keveréket beleöntjük a levesbe, és néhány percig mérsékelt tűzön melegítjük. Amikor forrni kezd, elzárjuk a lángot.

5. A még forró fokhagymakrémlevest a pirított kenyérszeletekre öntjük, azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL