GASZTRO

Mindenki kedvence, a pizza - Az alaptól a bonyolult receptekig!

Szerző:
Szabó Anna
Az a fantasztikus a pizzában, hogy a rendkívül egyszerű alaprecept a végtelenségig variálható. Ennek egyenes következményeként nincs olyan ember, aki ne találna fogára valót - ha csak nem áll szándékában - a pizzapalettából! Összeállításunkbl megtudhatod, hogyan készítsd el otthon, kényelmesen (pizzafutár segítsége nélkül) ezt gasztro-remeket!

A pizza szó – nem meglepő módon – az olasz „picea” szóból ered. A rómaiak használták ezt a kifejezést a kenyér kemencében való sütésére. Már i. e. 209-ből maradtak fenn írásos emlékek eme mennyei eledelről, még hozzá Vergilius tollából. Ő említi meg az első olyan lapos, kelt tésztát, melyet olívaolajjal és fűszerekkel sütnek meg. Bár nagyon különbözőek voltak ezek a pizzák jelenlegi változataikhoz képest, de mindenképpen tekinthetjük azok ókori elődjének.

A mai pizzát 1780-ra vezetik vissza, Margherita királyné nápolyi látogatásához. Ekkor a nagy szegénységben Raffaele Espositó az olasz trikolór felhasználásával elkészítette az első bazsalikomos, mozzarellás, paradicsomos pizzát. Ezt a mai napig Margheritának hívják a világ minden táján.

Kimeríthetetlenül sok variáció létezik pizzából, és talán nincs ember, aki ne esküdne ezek valamelyikére, mint verhetetlen gasztronómiai csodára. Mi valójában egyik mellett sem tesszük le a voksunkat, csak mert mindegyiket imádjuk! De dönteni néha szükséges, íme a hat legjobb – szerintünk!

{KEPGALERIA}

 

***

Köszönet a receptekért az Art Nouveau Kiadónak

Pizza – A legjobb receptek

Ez az egyedi tervezésű pizzásdoboz 30 receptet tartalmazó szakácskönyvet rejt, amely sikeres sütést, finom ízeket és jó hangulatot garantál.

A mindenki által ismert és kedvelt klasszikusok mellett a könyvben olyan ötletes receptek is helyet kaptak, mint amilyen a lepénykenyérből készült lusták pizzája, vagy a török, a teljes kiőrlésű, a serpenyős és a burgonyás pizza.

A csábító illatú, ropogós, friss és ínycsiklandó tésztát tízóraira vagy uzsonnára, a buli fénypontjaként vagy a családi ebéd főfogásaként is fogyaszthatjuk. A pizzát mindenki szereti, ha pedig saját magunk készítjük el, akkor kétszer olyan finom.
Ideális ajándék kezdő és tapasztalt pizzasütőknek is.

Art Nouveau Kiadó, 2012.
ára: 2.699,-Ft

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL