KÖZÉRZET

Szuper nassolni valók - csak egészségesen!

Szerző:
Szabó Anna
Tévhit, hogy csak a nassolástól lehet zsírpárnákat növeszteni, hiszen összességében kell nézni az egész nap bevitt kalóriamennyiséget. Sőt, ha a főétkezések előtt egy órával bekapsz valami nassolni valót, kevesebbet fogsz enni. A nasikra ne úgy gondolj, mint valami plusz kalóriára, inkább tervezd bele a napi menüdbe!

 

Ismered az élelmi piramist?

Az alján, ahol a legszélesebb, ott kuksolnak a rostos dolgok, a legtetején a húsok, fehérjék, ezekből kell a legkevesebbet enni egy nap. Úgy válassz nasit, hogy beleilljen ebbe a piramisba. Egy narancs, egy-két teljes kiőrlésű keksz pont kiegyensúlyozhatja a többi étkezésedet.

A nasi legyen egy kis étkezés

Olyankor olyat egyél, ami nem volt a többi étkezésedben. Tervezd meg előre ezt is, nehogy az első szemed elé kerülő csokit kelljen lekapnod a polcról.

Mit nassoljunk?

Lehetőleg ne magas zsírtartalmú nasit válassz.

Nem kell ezeket teljesen föladnod, csak tervezz előre: hogyan is fér bele a napi előírt kalóriamennyiségedbe?

Figyelem!

Még az alacsony zsírtartalmú ételektől is lehet hízni, elég, ha a csábításnak engedve túl sokat eszel belőlük. Csak akkor nassolj, ha éhes vagy. Ha ideges vagy, unatkozol, arra nem az evés a megoldás.

Figyelj oda, amikor eszel

Élvezd a falatokat, és meglátod, kevesebb is elég, nem, mint amikor csukott szemmel csak befalod.

Legyél felkészülve

Legyen minden szükséges helyen valami egészséges – és kedvenc! – bekapnivaló. Az autóban, a táskádban, a sportszatyrodban, keksz, cerbona, szárított gyümölcs, kisdoboz dzsúsz. Otthon meg várjon friss gyümölcs és zöldség. A fogaid (meg a beleid) kedvéért magas rosttartalmú cuccokat rágcsálj, légy szíves.

Jobb, ha akkor bekapsz valami apróságot, amikor még csak kicsit vagy éhes, mintha kivárod, hogy olyan éhes légy már, mint egy farkas. Az apróságok jó, ha 100-200 kalóriánál nem tartalmaznak többet, nincs bennük sok zsír, viszont van bennük sok szénhidrát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL