UTAZÁS

Mesés Barcelona

Szerző:
Szabó Anna
Minden évszakban csodálatos látványt nyújt a katalán főváros, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző látnivalót és elfoglaltságot! Semmiképpen se hagyd k, ha utazásra adod a fejedi! Bulizz, fürödj, utazz!

Spanyolország különös, hiszen valójában nem is egy ország. Aki már járt több részén is, pontosan tudja, itt mire gondolunk. Barcelona Katalónia fővárosa, és olyan hely, ami igazi főváros az országon belüli országban. Jó példája a kétnyelvűségnek, hogy hogy működhet együtt a spanyol és katalán nyelv, és kultúra.


A város a Földközi-tenger partján fekszik, a szárazföld felől hegyek határolják, így igazán kis helyre sürítve találunk itt meg mindent. Ez magában hordozza annak előnyét, hogy nem kell hosszas túrákat tennünk, hogy mindent megnézzünk. A közlekedés egyszerű és jól szervezett, autóra igazán nem lesz szükségünk.


Egy kis múltidézés

A település már a római korban lakott volt, ennek emlékét őrzi három római oszlop, amit eldugva találunk meg egy ház udvarában. A város most látható legnagyobb része azonban jóval későbbi. Találunk itt sikátoros óvárost, széles sugárutakat, hatalmas és kisebb palotákat, modern épületeket, amik általában szervesen illeszkednek a történelmi környezetbe. A legnevezetesebb építész, aki igazán rajta hagyta keze nyomát a városon: Antoni Gaudi, aki 1926-ban halt meg. Neki köszönhető sok ház és szép utca, lámpáktól kezdve parkon át szinte mindent tervezett imádott városában.


Éjszakai élet

Barcelona igazán a művészetek szerelmeseinek való város, de ugyanígy való azoknak is, akik szórakozni szeretnének. Mediterrán városhoz illően sok kiülős hely közül választhatunk, amelyek általában éjfélkor zárnak, de pl. a központi Plaza Reialon éjjel 2-ig is múlathatod az időt. Ugyanígy a kikötőnél található bárok, lounge-ok sem zárnak korán!


Időjárás

Ha várost akarsz nézni, az ősz és a tavasz a legjobb alkalom. Nyáron túl meleg van ehhez, télen pedig sokat esik.


Közlekedés

Barcelona saját repülőterén kívül Gironába is repülhetsz, ami kb. 100 km-re van a várostól. A nagy reptérről közvetlen buszok visznek a belvárosba, de vonattal is mehetsz!

A városon belül a temérdek metróvonal és a buszok is rendelkezésre állnak, de ha a turistalátványosságokat keresnéd fel, külön turistabuszok is szállítanak. Legjobb, ha beszerzel egy Barcelona kártyát, így a közlekedés és a belépők dolga is egyszerűbb lesz!


Környék

Ha strandolni vágysz, akár a város Barceloneta nevű strandján is megteheted, de a mi HÉV-ünkhöz hasonló vonattal akár északra, akár délre is elmehetsz. Az északra kezdődő Costa Brava vad, sziklás partja igazán felejthetetlen élményt nyújt! Ősszel és tavasszal a közeli Pireneusok is várják a túrázni, hegyet mászni vágyókat!


Gasztronómia

A legismertebb helyi specialitás a paella, amit itt rendszerint halakkal, tenger gyümölcseivel készítenek. Erre nagyon hasonlít az ún. fekete rizs, ahol a tintahalnak köszönhető a valóban fekete szín. Szintén felejthetetlen élményt nyújt a tapas, ami az előételek sokféle változatát foglalja magában, a pikáns szósszal tálalt krumplitól a tenger gyümölcseiig. Ne hagyd ki!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL