FOGYÓKÚRA

Képtelen vagy lefogyni? - Ismerd meg a titkot

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára mindenki szeret jókat enni, csakhogy nem mindenki teheti meg. A túlsúllyal kínlódók esetében ugyanis az sem mindegy, hogy mit és mikor esznek. Az egyik élelmiszer ugyanis nappal hizlal jobban, míg a másik éjjel. Ismerd meg a titkot, és dobd le a felesleget!

 

A szakemberek szerint egyáltalán nem mindegy, hogy bizonyos ételeket, alapélelmiszereket a nap mely szakaszában fogyasztunk. Lássunk néhány példát arra vonatkozóan, hogy mit ehetünk napközben, és mi az, ami csak este fogyasztható.

Húsfélék

Napközben inkább a bárány és a marhahús fogyasztása ajánlott, míg este bátran lehet fogyasztani a csirkét, a fácánt, a halat, a nyúl- és pulykahúsokat. Ezeket ki lehet még egészíteni tojással, tejtermékekkel, joghurtokkal, sajtokkal, de csak este.

Gyümölcsök

Napközben a szakemberek az ananász, a cseresznye, a datolya, az egres, az eper, a kivi, a mangó, a málna, az őszibarack, a ribizli, a sárgabarack és a szilva fogyasztását részesítik előnyben. Míg éjszakára az alábbi társaik vannak jó hatással a fogyókúrára: alma, avokádó, banán, dió, görögdinnye, körte, mandula, mogyoró, pisztácia és sárgadinnye.

Zöldségfélék

Napközben bátran fogyaszthatsz fehérrépát, fejes salátát, lencsét, kukoricát, piros és fehér retket, sárgarépát, sóskát, spenótot, vörös káposztát, zellert, zöldbabot, zöldborsót és zöldpaprikát. Este azonban az articsóka, a bab, a burgonya, a fekete retek, a gomba, a karfiol, a kelbimbó, a kelkáposzta, a padlizsán, a spárga, a szója, a tök és az uborka fogyasztása ajánlott.

Fűszerek

A napközben fogyasztani kívánt ételeket bátran fűszerezheted babérral, borssal, fokhagymával, kakukkfűvel, kaporral, mustárral, petrezselyemmel és rozmaringgal. Az esti étkeket azonban már csak hagymával és sóval ízesítheted.

 

Az ideális reggeli (7 és 8 óra között)

- 1 csésze tea vagy kávé
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, kevés vajjal
- 1 pohár gyümölcslé (csak nappali gyümölcsből)

Fontos: reggel 8 óra után semmiféle tejterméket ne fogyassz, várj vele estig.

Az ideális ebéd (12 és 15 óra között)

- 1 tányér nyers vagy párolt zöldség (a nappali zöldségfélék közül), kevés olajjal és nappali fűszerekkel megszórva
- 15 dkg vörös hús (marha vagy bárány)


Az ideális vacsora (19 óra után)

- Előétel valamilyen esti élelmiszerből, esti fűszerekkel
- 1 kis adag hal
- 30 dkg esti zöldség köretnek

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb diétás és fogyókúrás trükkökről, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL