FOGYÓKÚRA

Lépcsős diéta - Ha igazán fogyni akarsz

Szerző:
Szabó Anna
Az év végi dőzsölésnek vége, és sokan nemcsak a pihenésen vannak túl, hanem a felugrott kilók szomorú tudomásul vételén is. Ezzel a diétával 2 hét alatt 4 kilótól szabadulhatsz meg, elérheted az ideális formádat, és még a narancsbőrrel vívott harcban is segítségedre lesz.

 

2 hét alatt 4 kilótól szabadulhatsz

Ha kevés kalóriával kezdesz, és fokozatosan emeled az energia-bevitelt, akkor két hét alatt ledobhatsz 4 kilót. A lépcső diétának nevezett módszer egy léböjttel kezdődik (napi 400 kalória). Fontos, hogy ne legyen cukrozott, legjobbak az általad frissen facsart levek.

Reggel: 3 dl narancslé
Délelőtt: 2 dl paradicsomlé
Délben: 5 dl zöldségleves
Délután: 2 dl meggylé
Este: 3 dl almalé

Az adagot kétnaponta emelheted 200 kalóriával, szilárd táplálék formájában, egészen 1000 kalóriáig. Ez lehet sovány csirkehús, vagy hal. A hiánytünetek elkerülése végett érdemes kiegészít készítményeket fogyasztani (multivitamin, és ásványi anyag kiegészítők).

Figyelem!


Ez egy igencsak megterhelő kúra, ezért legfeljebb egy hétig szabad alkalmazni. Ha szeretnél további kilóktól megszabadulni, akkor a szénhidrátot tartalmazó leveken felül további plusz tápanyagot kell magadhoz venned.

 

További megfontolni való tanácsok

Ne kísérletezz villámdiétákkal

Ezek csak lagymataggá teszik a bőrt, amitől tovább mélyül a narancsbőr. Próbálkozz inkább természetes zsírégetőkkel, mint például a C-vitamin. Ez a vitamin működésbe hoz egy ingerülettovábbító anyagot, amitől a zsír hamar energiává alakul át. Citrusfélékben, paprikában nagy számban megtalálható.

Fogyáshoz karnitin

Talán eddig nem tudtad, de a karnitin megakadályozza, hogy a felhalmozódott zsírt a vér az izmokig szállítsa. A szervezet csak napi 20 milligramm előállítására képes, viszont 70-re lenne szüksége. Bárányhúsban, csirkében, tejtermékekben megtalálható.

Ne feledkezz el a magnéziumról sem

A magnézium azért fontos, mert felgyorsítja a zsíranyagcsere folyamatot. A napi szükséglet 300 milligramm körül van. Hüvelyesekben, dióban, napraforgóban, spenótban, búzakorpában megtalálható.

Nem mellékes az enzimek szerepe sem

Az enzimek, vagy más néven fehérjemolekulák elősegítik a szervezetben zajló kémiai reakciókat, és részben már a bélcsatornában lebontják a tápanyagokat és a szírt. Erre viszont csak a friss gyümölcsből (pl. almából) nyert élő enzimek képesek.

További fontos zsírégetők: linolsav (növényi olajakban), taurin (a tenger gyümölcseiben, húsban, májban) és az adrenalint termel metionin (tojássárgájában, halban, szójában, sajtban).

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL