Naftáli

A név jelentése: „édesíts engem”. Jákob Bilha nevű szolgájától származó fia. A Naftáli törzs Palesztina hegyes vidékein telepedett le. A törzsre az emberség, a jóság és az élet örömeinek keresése volt a jellemző. A törzs jelképe a szarvasünő.

A „nevetni” a zodiákus utolsó jegye, a végső célkitűzés elérését mutatja. Szülöttje a legalkalmasabb az élet valamennyi ismeretének, érzésének felfedezésére, ugyanúgy észreveszi a szépet, mint a csúnyát. Az élet humoros oldalát látja, aki mindig komoly, aggódó, hideg és hivatalos akar lenni.

A Naftáli-típus rendkívül tehetséges, és túlzások nélkül ambiciózus. Kellemes társ, diszkrét, rafinált, sőt, erényes. Ezt mindenki tudja róla, hiszen sokat beszél, és értékeit lépten-nyomon észreveteti. Szeret társaságban lenni, és az emberek is szeretik őt. Imádja az összejöveteleket, néha kicsapongó, de tapintatos és tiszta. Gyakran rafinált ízléssel díszíti otthonát, rendkívül nagyvilági, ezért sokan sznobnak tartják. Kultúráját állandóan fejleszti, gyakran hajlandó egy-egy téma mélyére hatolni, és azt megtanulni, csupán azért, hogy azzal is villoghasson. Türelmét nem veszti el könnyen, nyugodt, óvatos és békés. Saját maga baján könnyebben elérzékenyedik, mint más emberi gondokon, könnyen sír, ám könnyen vigasztalódik. Melankolikus vonása bájosságának egyik fő ütőkártyája. Gondolkodása kissé régies, és gyűlöl mindent, ami megzavarja nyugalmát – nagy szüksége van a kényelemre és a biztonságérzetre. Mivel túlságosan óvatos és félénk, semmibe sem kezd anélkül, hogy azt hosszasan át ne gondolná.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL