Dán

A név jelentése: „bíró”. Jákob ötödik fia. A Dán törzsbeliek Júda és a Földközi-tenger közti területet nyerték osztályrészül, amelyet a filiszteusok tartottak megszállva. Mivel nem tudták a filiszteusokat legyőzni, kénytelenek voltak észak felé kitérni és elfoglalni Lesemet. Dán törzséből származott Sámson is. A törzs jelképe a kígyó.

Mivel ez az öregség jegye, a „harag” érzéke jól illik hozzá, utalva az idősek zsémbes jellemére. Ugyanakkor az erős ambíció jegye is: ha veleszületett törekvése meghiúsul, amely valamilyen cél elérésére irányul, akkor dühe a környezetére hat vissza. Néha akkor is előjön indulatos jelleme, ha a küzdelmek során elérte céljait – ez is kérges szívét mutatja. Mindezek a „haragudni” jegy negatív vonásai, és mint ilyenek, „javításra” szorulnak.

A Dán-típus türelmes, csendes. lassú, kiegyensúlyozott, precíz és rendszeres. Eredeti és intelligens elmét rejt a külsőleg kissé durvább megjelenés. Tehetsége van ahhoz, hogy izgalmat ébresszen – sikereinek ez a főbb titka. Nyugodt megjelenése ellenére haragos, sőt, mérges típus, aki rendkívül határozott és nincs az az ember, aki képes megállítani, ha valamit el akar érni. Megveti az újdonságokat, amelyek zavarják lelki nyugalmát. Jobb, ha kerüli az olyan pályákat, ahol emberekkel kell foglalkozni, mert a másokkal való kapcsolat kiépítése nehézkes számára. A szerelem nem más neki, mint könnyű játék – tud kedves lenni, érzéki és odaadó, se sohasem romantikus. Materialista viselkedése sok érzelmi nehézséget okoz életében.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL