Benjámin

A név jelentése: „szerencse fia”. Jákob legkisebb fia, akit haldokló anyja, Ráhel, Benóninak (fájdalmas gyermek) nevezett el. Jákob azonban a Benjámin nevet adta neki, megjövendölte szomorú hírnevét, és ragadozó farkasnak nevezte. Benjámin törzse a Júda és Efrájim közötti területen telepedett le. A törzs jelképe a farkas.

Meglepőnek tűnhet, hogy egy ilyen élő és dinamikus jegy az álom társa lesz, pedig ha belegondolunk abba, hogy ez a jegy azé az évszaké, amelyben az egész természet alszik, akkor kezdenek megvilágosodni a dolgok. Ha tágabb értelemben vesszük, akkor a lazítani tudást, a megnyugvást és a pihenést fejezi ki, vagyis a belső energiák regenerálódását. Hiszen az alvás az álom lényege, hogy növelje a fizikai és pszichikai erőt.

A Benjámin-típus a báj és agresszivitás jegyében született. Első látásra kiegyensúlyozottnak, vidámnak tűnik, ám a látszat csal. Ez a kiegyensúlyozott külső ugyanis állandó belső feszültséget, nyugtalanságot és szisztematikus agresszivitást rejt. Állandóan akadékoskodik, és néha egy-egy ügy mániákus megszállottjává válik. Szereti a baráti összejöveteleket és szívesen vesz részt minden szórakozásban. Kissé rosszmájú, ezért több a kapcsolata, mint az igaz barátja. Magától semmit nem tud megvonni, minden jóban szeret részt venni. Mindig attól fél, hogy a legszükségesebbeket nem kapja meg az élettől, és bár teljesen a jelenben él, azért arról álmodozik, hogy a későbbiekben takarékoskodni fog, így biztosítva öreg napjait. Amibe belekezd, azt rendszerint végig is viszi, még akkor is, ha vállalkozását több dolog is akadályozza egyszerre. Az életben akkor lesz sikeres, ha meg tudja fékezni belső elégedetlenségét. Ha sok pénzt keres, ugyanannyit el is költ, mert magától az égvilágon semmit nem tagad meg. Ha szeret valakit, rendkívül kedves és odaadó, még akkor is, ha az illető nem viszonozza érzelmeit, mert ez a típus valójában a szerelemben nagy. Szeret enni, inni, játékos, érzéki és nagyon szentimentális.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL