Menasse

A név jelentése: „feledékeny, vagy lélek”. Menasse József és Asenát idősebbik fia. A Menasse törzs fele a Jordántól keletre, a másik fele pedig nyugatra telepedett le. A halhatatlanság kutatása tipikusan menassei vonás, egyedül a lélek és az örökkévalóság feltárása érdekli, a hatalom és a pénz nála nem számít, ugyanakkor fontos, hogy az, amire szüksége van, az a rendelkezésére álljon. A törzs jelképe a pálmafa.

A szaglás a legfinomabb, láthatatlan érzék, és mint ilyen, a legtitokzatosabb jegy. Szülöttjének különleges „szimatával” sikerül áthatolnia mások személyiségének legrejtettebb részein is. Általában „kiszimatolja” a dolgok lényegét, az örök, mozdulatlan részt. E jegy szülöttjét gyakran gyötri a halál problémája, ezért fejlesztenie kell „szagló érzékét”, vagyis a rejtett és örök valóság megismerésének képességét. Ez a legmegfelelőbb jegy a titkos tanok tudományának tanulására, hogy egyedüliként információkkal szolgáljon az ismeretlen dimenziókból.

A Menasse-típus lovagias, gáláns, szolgálatkész és a végtelenségig lelkiismeretes. Mindig a tisztesség zászlaját lengeti, megbízható, soha nem árulna el senkit, mint ahogy soha nem keresi a módját annak, hogy valakit megtévesszen. Naiv, mások iránt határtalan bizalmat tanúsít, és rendkívül védtelen. Valójában azonban nehéz rászedni. Ha hibázik, saját hibáját komolyan veszi, ám másokéval szemben gyakran elnéző. Végtelenül őszinte, és ellenfeleinek rossz szándéka teljesen lefegyverzi. Társaságban igen kellemes, vidám társ. Hatalmas tudásszomja van, sokat olvas, ezért úgy tűnik, mintha jól tájékozott lenne, ám valójában csak felületesen az. Látszólagos lágysága alatt sok benne az akaraterő, sőt a felsőbbség. Bármi legyen az ambíciója és a célja, feladatát mindig félelmetes erővel hajtja végre, a munkában becsülettel helytáll. Érzékenységének köszönhető, hogy művészeti ágakban, így például a költészetben, irodalomban sikere lehet, ám hajlamai könnyen rosszra is fordulhatnak.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL