Efrájim

A név jelentése: „kettős gyümölcs”. Efrájem Jákob és Ráhel fiának, Józsefnek a második fia. Törzse Palesztina középső részén telepedett le és később az északi országrészhez tartozott. Ebből a törzsből származott Jósua, Mózes tanítványa és a honfoglalás vezére. A törzs jelképe a szőlőtő.

Az emberek közötti viszony, a mély és intim érzések jegye. Szülöttjének nagy bizalommal kell lennie a partner, a barát, az üzlettárs iránt, ha azt akarja, hogy a kapcsolat mindenki számára eredményes legyen. A „tapintás” harmonikus módon kapcsolódik minden olyan személyhez, aki nem fél a közelségtől, az intimitástól, az élvezettől. Ez az „érzék” valamennyi kapcsolatformát uralja, legyen az fizikai vagy lelki jellegű. A „tapintás” mások lelki simogatását is kifejezheti.

Az Efrájim-típus nyugtalan, szüntelenül figyel mindent, ami él. Rendkívül határozott, csak ritkán túloz, és csakis akkor, ha úgy véli, feltétlenül szükséges. A végtelenségig önfejű, gyakran cinikus – az emberek félnek is keserű megjegyzéseitől. Időnként hajlamos arra, hogy túlságosan elvesszen a részletekben és kritizáljon, ha időszerű, ha nem. Nagyon pesszimista, szinte semmit nem vár az élettől, de az igazságtalanság ellen mindig felszólal. Kissé fásult, de kritikus szelleme, humorérzéke és lelki nagysága megóvja a kétszínűségtől. Ki nem állhatja az olyan összejöveteleket, ahol túl nagy a tömeg. Érzelmi téren látszólag hideg, de a látszat csal. Önmagában sosem, de másokban állandóan kételkedik – mindezen hibái ellenére az emberi természet legnemesebb vonásaival rendelkezik. Megbízható, hűséges, becsületes és mélységes felelősségérzettel rendelkezik, mindenben lehet rá számítani. Ritkán tűnik ki valahonnan, de intelligenciája nagyfokú, senki nem képes annyira figyelni, mint ő. Önfeláldozása sokszor eredményezi saját maga háttérbe szorítását.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL