Gád

A név jelentése: „szerencse”. Gád Jákob hetedik fia. A tőle származó törzs Kánaán elfoglalása után a Jordán keleti partvidékén telepedett le. Ez a törzs erősen kötődik a földhöz, a mezőgazdasághoz. A törzs jelképe a sátortábor.

Ez a hatodik jegy, és a hatos a munka száma (a zsidó vallás szerint csak 6 napot szabad dolgozni egy héten). A „tenni” érzék a kemény munkát jeleníti meg az ötletet tényleges tetté alakítja. Ebben benne van a szervezés képessége is, amely a munka nagyobb hatékonyságát biztosítja. E jegy szülöttjének nem szabad elvesznie a részletekben, mindig az egészet tekintve kell hozzáfognia a rábízott feladathoz. A „tenni”-nek van egy „belső munka” jelentése is, mégpedig az önkritikára való hajlam.

A Gád-típusú ember szókimondó és mindig őszinte. Egyenes, becsületes, megmondja, amit gondol minden hátsó szándék nélkül. Ám ez az őszinteség az önzésének a visszatükröződése, ugyanis úgy érzi, hogy mások érzelemvilágával neki semmi dolga nincs. Ez a tény teljesen elzárja mindenféle diplomáciai pályától. Ami a különbséget illeti, az számára csak látszólagos. Bizonyos, hogy szereti észrevetetni magát, hajlama van arra, hogy feltűnően öltözködjön, de valójában tökéletesen konzervatív. Úgy véli, neki mindenben igaza van, és tudja, mit csinál. Senkit nem enged túl közel magához, ugyanakkor tanácsait mindenkinek osztogatja. Vállalkozó szelleműnek és merésznek látszik, de ez tényleg csak a látszat. Szereti a társaságot, és az emberek általában érdekesnek találják, de ha nem vigyáznak, könnyen csalódhatnak benne. Kérkedő, dicsekvő, mindig többet mond, mint amennyit letett az asztalra. Általában sokat dolgozik, mindig többet vállal, mint amennyit el tud végezni. Meg van azonban az a képessége, hogy a legsoványabb földből is termést hozzon ki.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL