Jiszakhár

A név jelentése: „díjjal váltatik meg, megfizetni”. Jiszakhár Jákob és Lea fia, utódai alkotják a Jiszakhár törzset. Birtokuk a Genezáreti tótól délnyugatra, a Jordán völgyében és a Jezréel völgyében volt. Ebből a törzsből származnak Izrael tanácsadói, akik megértik mások problémáit. A törzs jelképe a szamár.

E jegy szülöttje rendkívül módszeres és szilárd, odafigyel az apró részletekre is. Nagyon sokat tanul a tapasztalataiból, és hosszasan töpreng benyomásain. Az érzék, amely meghatározója, egyben ki is emeli a megfontolt és bölcselő jellemet. Szívében a „megfontolt gondolat” lakik, igaz, mindez összekötve izgalommal és meghatottsággal. Már korán kialakul benne a megérzés képessége.

A Jiszakhár-típus érzelmes, szellemes és van humora. Nem pletykálkodik, mindent alaposan végiggondol, mielőtt kimondja. Gyakran hisz benyomásainak, érzelmeinek, szimpátiájának és keveset ad mások véleményére, tanácsára. Saját véleménye mellett a végsőkig kitart, határozott és utálja a bukást. Nem egy hitelező típus, anyagilag ritkán segíti barátait. Hajlamos a túlzásokra, és ha valakinek valamilyen szolgálatot tesz, ennek fejében inkább hatalmaskodó és követelőző a fellépése. Ösztöne arra vezeti, hogy amit megragad, azt mozdulatlanná változtassa.

A szerelemen, ha párt választ, csak ő lehet az egyetlen, még akkor is, ha már nem szeret. Partnerének semmilyen mozgási szabadságot nem hagy, gyakran egyszerű szeszélyből. Féltékeny, ugyanakkor nagy hódító, és ő az az ember, aki általában nagyon tetszik a másik nem képviselőinek. Szeret félre kacsintgatni, és ezek a félrelépések komplikálják életét.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL