Júda

A név jelentése: „hálát adni, magasztalni”. Júda, Jákob és Lea negyedik fia, aki megmentette öccse, József életét. Testvérei között ő volt a vezető, Dávid és Krisztus őse. Júda törzse Palesztina déli felének nagy részét nyerte el osztályrészül, és jelentős szerepet játszott egész Izrael történelmében. E törzsből származnak az izraeli vezetők. A törzs jelképe az oroszlán.

E jegy szülöttje számára a legfontosabb a szó, amely a parancs kifejezésének és az önállóságra törekvésnek a hordozója. Jellemző rá a türelmetlenség. A gondolatot közvetlenül, szavakkal akarja lefordítani tettekre. Egyet azonban meg kell tanulnia, mégpedig azt a szót: köszönöm. Ellenkező esetben nagyfokú önzés uralkodik el rajta.

A Júda-típus maga az egészség, a vitalitás és a tevékenység. Egyenes, képtelen magát álcázni, ugyanakkor a legegyszerűbb diplomáciai készség sem található meg benne. Nagyon sokat vesződik és gyötri magát oktalanul, sértődékeny és önfejű. Szavai gyakran gondolatánál is előbb járnak, mindazonáltal véleményére mégis adni kell, hiszen általában jó ötletei vannak. Gőgös, mindenben tehetséges, intelligens, önfeláldozó, elszánt, ugyanakkor megértő. Képes feláldozni magát egy nagy ügyért, és egy komoly feladat érdekében mindig elér a célhoz. Sajnos ugyanúgy célt ér, ha tehetségét rossz célok érdekében fekteti be – tipikusan győzelemre született.

A szerelemben gyakran szeretik, de ő csak ritkán esik igaz szerelembe, így sohasem éri bánat, mások csüggedését azonban gyakran kiváltja. Általában csillog, de személyiségének ereje nem más puszta látszatnál, valójában nem is létezik.

Vissza a táblázathoz>>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL