SZÉPSÉG

Intim borotválás

Szerző:
Szabó Anna
Ha simának szeretnéd érezni magad, fogadd meg tanácsainkat, hogy a végeredmény valóban sima és fájdalommentes legyen. Éles borotvát használj, és tartsd be a következő lépéseket, hogy megelőzd a benőtt szőrszálak és a gyulladások kialakulását.

Nyírd meg

Ha meg akarod könnyíteni a dolgodat, akkor először nyírd le a szőrt a nemi szervedről, mielőtt nekiesnél a borotvával. Erre a célra mindegy, mit használsz: elektromos borotvát vagy ollót. A szőrszálakat húzd felfelé, és aztán vágd el a tövük közelében. Ha még soha nem borotváltad le az intim szőrzetedet, talán jobb, ha pár napig így hagyod, hogy a nemi szerved fokozatosan alakuljon át csupasszá.


Áztasd be

Áztasd meleg vagy forró vízbe a puncidat, vagy tegyél rá meleg vizes ruhát 10 percig. Ez meglágyítja a durva szőrszálakat, és könnyebb lesz borotválni és formát kialakítani.


Kend be

Soha ne borotváld szárazon az intim szőrzetet, ha nem akarod, hogy később fájdalmas és gyulladt legyen. Kend be a területet borotvakrémmel vagy borotvagéllel. A vékony vazelinréteg elősegíti a könnyebb borotválást, de szappant például ne használj az intim borotválkozáshoz. Mielőtt bármilyen terméket is használnál, győződj meg arról, hogy nem vagy rá allergiás.


Borotváld le

A terület most már készen áll a borotválásra. A fanszőrzetet sokféle formájúra ki lehet alakítani, ezért borotválás előtt mindig gondold végig, hogy milyen formát szeretnél – legyél annyira kreatív, amennyire csak szeretnél. A szőrszálakat a növés irányában ajánlott leborotválni. Az alaposabb borotválás érdekében ellenkező irányban is borotválhatsz, de egyeseknél ez gyulladást és benőtt szőrszálakat okoz. Emellett ne húzd végig a borotvát túl sokszor egymás után ugyanazon a helyen, mert ez irritálhatja a bőrt. Két-három rövid húzás a legideálisabb. A nehezebb helyek eléréséhez pedig feszítsd ki a bőrt.
Kezdők! Az intim szőrzet bőre nagyon érzékeny, és időbe telik, amíg megszokja a borotvát. Az első hónapban borotváld hetente egyszer, aztán majd meglátod, hogy mennyire van szükséged.


Radírozz

Az emberek nagy része elfelejti letisztítani a bőrt borotválás után, pedig ez nagyon fontos része ennek a tevékenységnek. A legjobb, ha egy luffaszivaccsal és a szokásos szappanoddal vagy tusfürdőddel tisztítod meg a területet. Mivel a bőr itt nagyon érzékeny, csak gyengéden dörzsöld hozzá a szivacsot, nehogy bőrirritáció lépjen fel. A radírozás mindent el fog távolítani, ami elzárhatná a pórusokat.


Hidratáld

Miután végeztél a borotválással, öblítsd le, töröld szárazra és hidratáld az érintett bőrfelületet. A babaolaj és az aloe vera a legjobb választás a hidratáláshoz. Az illatanyagokat tartalmazó vagy színezett termékeket jobb kerülni, mert ezek is okozhatnak irritációt. Ezután testpúdert is rakhatsz a bőrre, ha úgy kényelmesebben érzed magad. Ne használj hintőport tartalmazó termékeket, mert irritálhatják a bőrt.


Tartsd karban

A borotvált bőrfelületet minden nap mosd meg. Ez eltávolítja a szükségtelen olajat és izzadságot. Az irritáció elkerülése érdekében naponta hidratáld és púderezd a bőrt. Ha soha nem hagyod, hogy a szőr túl nagyra nőjön, akkor el tudod kerülni a borostát, ami viszketést okoz. Próbálj pamutbugyit hordani, és kerüld a túl szűk nadrágokat. Ha a bőr nem tud rendesen lélegezni és dörzsöli a ruha, akkor a szőrszálak benőhetnek a bőr alá.


Az intim szőrzet eltávolításának a hátrányai

Vannak emberek, akik számára a szeméremszőrzettel nincs semmi baj, sőt nagyon is jó, ha van, másoknak azonban kifejezetten problémát jelent. Amikor a szőr elkezd visszanőni, viszketés fordulhat elő, megjelenhetnek piros dudorok és benőtt szőrszálak. Az irritáció csökkentésére használj kortizonos kenőcsöt. Ha a tünetek miatt már nagyon feszült vagy, vagy nem szűnnek meg, keress fel egy orvost.
Bizonyos borotválkozó termékek, szappanok, krémek és púderek allergiás tüneteket válthatnak ki. Ezért inkább csupa hipoallergén terméket vásárolj, ha pedig még ez sem válik be, akkor ne borotváld vagy nyírd a szőrt.
Vannak nők, akiknél a menstruáció ideje alatt nagyon érzékeny a szeméremtest és környéke. Ha ilyenkor kényelmetlenné válik a borotválás, akkor próbáld a menstruációs ciklusodra alapozni a borotválások időpontját.
Ha pedig valamelyik szőrszedési módszer nem vált be, akkor próbálj ki egy másikat. Ha például a borotválás irritálja a bőrödet, akkor próbáld ki a gyantázást – lehet, hogy az nem okoz annyi irritációt és benőtt szőrszálat.


Komplikációk

Ne feledd, hogy bármilyen bőrfelületen felléphet irritáció vagy benőhetnek a szőrszálak borotválás után. Tartsd észben az összes figyelmeztetést, de ne hagyd, hogy elvegyék a bátorságodat a szőrtelenítéstől!
Ha le akarod vágni vagy borotválni a szőrt, és nem rettegsz vissza a csupaszság gondolatától, tegyél egy próbát!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL