REJTÉLY-MISZTIKA

A nácik és az üreges Föld elmélet

Szerző:
Szabó Anna
A II. világháború utolsó napjai, a Szövetségesek egyre közelednek… Berlin meghajolni készül a Szövetséges bombázások súlya alatt. Megerősített bunkerja mélyén Adolf Hitler, aki nemrég még úgy vélte, hogy a náciké a világhatalom, elismeri, hogy közel a veszteség.

Eltökélte azonban, hogy nem fog az ellenségei kezére kerülni. Csak egy út van a menekvésre. Az öngyilkosság kizárva. Így hát Hitler és kedvenc tanácsadói fölkerekednek, egy alagúton át egy titkos repülőtérre. Egy jelöletlen gépre szállnak, és délnek repülnek. Délnek, a Déli Sark irányába. A lejárathoz, ami a Föld mélyébe vezet. És eltűnnek az emberek színe elől, eltűnnek a történelemből.
Bármilyen hihetetlen is, ezt a változatot sokan hiszik. Valamennyi alapjuk van is rá: az például bizonyos, hogy néhányan Hitler fő tanácsadói közül szentül meg voltak győződve arról, hogy a Föld üreges, és az is biztos, hogy legalább egy – de lehet hogy több – expedíciót is indítottak, hogy erről meggyőződhessenek, és a tényt a háborúban kihasználhassák.

Mint minden ilyen történettel megesik, nagyon nehéz a tényeket és a valóságot, a túlzásokat és hazugságokat megkülönböztetni. De a felvetés annyira érdekes, hogy talán érdemes körülnézni.
Hitler nácijai meg voltak győződve róla, az ő sorsuk az, hogy uralják a világot, és hogy miből gondolták ezt? Rengeteg okkult hiedelmet és gyakorlatot értelmeztek, és tettek (vagy alakítottak?) a magukévá, köztük az asztrológiát, Nostradamus próféciáit, és persze, az „üreges Föld” teóriát is.
Miután úgy sejtették, hogy a mi világunk a Föld-gömb homorú belsején fekszik, amikor Hitler 1942-ben expedíciót küldött Dr. Heinz Fischer vezetésével Rugen Balti-tengeri szigetére, hogy kikémleljék a brit flottát, teleszkópos fényképezőgépeiket nem a vízen túlra, hanem fölfelé irányították, hogy az atmoszférán át megleshessék az Atlanti Óceánt. Persze, az expedíció nem hozott eredményt.
Mire ezt a kalandot útnak indították, már tökéletesen kidolgozott tudományos teóriájuk volt az „üreges Földet” illetően. És meg voltak győződve róla, hogy ha sikerül megtalálniuk a bejáratot a „belső világba”, arra simán képesek lesznek, hogy az ott élő Mestereket meggyőzzék arról, hogy a nácik érdemesek arra, hogy keveredhessenek velük.

Fontos eleme volt ennek a mítosznak, hogy úgy hitték, a hatalmas és bölcs földalatti nép tagjai néha előjöttek, hogy a mi világunkat járhassák. Hitler megszállott terve, hogy kiválasztott és tökéletes „északi” fajt tenyésszen ki, arra ment ki, hogy a germán emberek lehessenek az a kiválasztott faj, akiket majd érdemesnek tartanak arra, hogy közösülhessenek a földalatti szuperemberekkel, hősök, félistenek és tökéletes emberek új faját hozzák velük létre.
Meg aztán ott van ez a legenda… hogy a végső napokban sikerült megszökniük… És az ebben hívők szerint a Szövetségesek felmérése szerint vagy kétezer német és olasz tudós is eltűnt, meg vagy egymilliónyi egyéb ember. Talán még mindig ott élnek a Föld mélyén?
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL