2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Retro társas az Ország Játéka

A Gazdálkodj okosan! társasjáték lett az Ország Játéka. A retro mellett ugyanakkor az újdonságok is hódítanak: a legjobban fogyó karácsonyi ajándékok toplistájára a kevesebb mint egy hónapja megjelent Libbenő Sziromtündér is felkerült.


Az igazi hajrá ugyan még nem indult be, de a novemberben vásárló szülők már így is átlagosan közel 17 000 forintot költöttek játékokra. A legnagyobb hullám Mikulás után indul be, ami az online boltokban várhatóan körülbelül pár nappal karácsony előtt le is cseng, hiszen a legtöbb szülő nem hagyja a játékvásárlást a legutolsó napokra.

A JátékNet.hu Webáruház vásárlási adatai szerint idén karácsonykor is sokan keresik az akciókat, a két legjobban fogyó játék ugyanis a nagy kedvezménnyel kapható Elefun társasjáték és az Én kicsi pónim. Az összesített lista harmadik helyét ugyanakkor egy olyan újdonság szerezte meg, amely kevesebb mint egy hónapja jelent meg a piacon. „Így a Libbenő Sziromtündér vezeti a kedvezmény nélkül kínált ajándékok toplistáját. A játékpiac nagyon gyorsan változik, amit a kezünkkel lebegtethető tündér sikere mellett az is jól mutat, hogy csak októberben és novemberben több mint havi 500 újdonság jelent meg a kínálatunkban – mondta el Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója. – A gyártóknak iparkodniuk kell az innovációkkal, ha évről évre a karácsonyi toplista élén akarnak maradni. Ugyanakkor emiatt a szülőknek is nagyon nehéz dolguk van ajándékválasztáskor, ezért is szerettük volna segíteni őket az eligazodásban az Ország Játéka versennyel.”

A JátékNet.hu Webáruház által indított, október 22. és december 1. között zajló versenyen az idei év legnépszerűbb játéka a Gazdálkodj okosan! családi társasjáték új kiadása lett. „A versenyben a szülők választottak, ezért is lehet az, hogy az Ország Játéka egy olyan, az egész családot megmozgató társasjáték lett, amihez a felnőttek is előszeretettel ülnek le – magyarázta Bognár Ákos. – Ennek ellenére a Gazdálkodj okosan! nem szerepel a leggyakrabban megvásárolt karácsonyi ajándékok között, ami azért is lehet, mert – bár a mostani verseny győztese egy új kiadás – a magyar családok többségének van már egy otthon.” Népszerűek még a kreatív játékok is, ezt igazolja, hogy az Ország Játéka versenyben a második helyet az 5 az 1-ben világító rajztábla, míg a harmadikat a LEGO Friends sorozat Delfin cirkálója szerezte meg.

Több mint 110 ezer forintba kerül a rekorder

A karácsonyi ajándékvásárláskor is árérzékenyek a magyarok: amellett, hogy a nagy kedvezménnyel kínált termékek fogynak a legjobban, az 1 napos akciókat felvonultató Internetes Vásárlás Napján (DotcommerceDay) több tízmillió forintot költöttek karácsonyi gyerekjátékokra a JátékNet.hu Webáruházban.

Bár november közepétől már többen lázas vásárlásba kezdtek, az igazi hajrá csak Mikulás után várható, az online beszerzést ugyanakkor szinte senki nem meri az utolsó pillanatra hagyni. „A játékok esetében ez fokozottan igaz. Bár mi a karácsonyt megelőző napokban is 24 órás szállítási időt vállalunk, és meghosszabbított vevőszolgálati idővel várjuk a ’last minute’ vásárló szülőket, érthető, hogy a legtöbben félnek attól, hogy ha nem érkezik meg időben a csomag, gyermekük hiába várja majd a Jézuskától kapott ajándékot” – mondta el Bognár Ákos.

2013 novemberében egyszerre 5-6 ajándék került egy-egy vásárló kosarába, és átlagosan közel 17 000 forintot költöttek gyerekjátékokra, ami mind a tavalyi átlagot, mind a szezonon kívüli időszakban elköltött összeget meghaladja. Míg tavaly a legdrágább ajándék a 65 000 forintos Barbie Jeep volt, addig idén a LEGO Mindstorms programozható robotja vezeti a listát, ami több mint 110 000 forintba kerül.

A játékvásárlásért többnyire az anyukák felelnek: mind a karácsonyi időszakban, mind a szezonon kívül a játékwebáruház vevőinek 90 százaléka nő.

Az Ország Játéka verseny eredménye:
1. Gazdálkodj okosan - Régi játék új pénzekkel
2. 5 az 1-ben világító rajztábla
3. LEGO FRIENDS: Delfin cirkáló

Az Ország Játéka oldala: www.jateknet.hu/az-orszag-jateka

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Bosszantó papillómák és szemölcsök - Így távolíthatod el egyszer s mindenkorra!

Bosszantó papillómák és szemölcsök - Így távolíthatod el egyszer s mindenkorra!

Papillómák és szemölcsök már évezredek óta érintik az embereket. 3000 éves múmiákon is találtak, illetve Shakespeare is említést tett róluk a szonettjeiben. A szemölcsök kerek alakú képződmények a bőrön, és a humán papillomavírus (HPV) okozza. Általában ártalmatlanok, de lehetnek nagyon csúnyák és fertőzők is. Íme, néhány módszer, mely segíthet a növekedés és a terjedés megszüntetésében.

Tovább »
Felismered a madarakat képeken? - Játékos teszt

Felismered a madarakat képeken? - Játékos teszt

Mit gondolsz, milyen ornitológus válna belőled? Persze ha annak vagy erdésznek készültél, esetleg csak nagy természetjáró és állatbarát vagy, akkor jó eséllyel felfogod ismerni a képeken látható madarakat. Ámde, ha világ életedben a városban laktál, kerülted a természetet, vagy madárfóbiád van, akkor neked nagyobb kihívást jelenthet ez a játékos feladat!

Tovább »
Mit veszel észre először a képen? - Feltárja, mit keresel az életben

Mit veszel észre először a képen? - Feltárja, mit keresel az életben

A szem csodálatos eszköz, általa felfedezhetjük a körülöttünk lévő világot és segít abban, hogy megtaláljuk azt, amit akarunk az életben. Amit a szemünk érzékel, azt befolyásolhatják a gondolataink, a meggyőződéseink, valamint a hasonló tárgyakkal kapcsolatos korábbi tapasztalataink. Azonban az elme ad értelmet annak, amit látunk, de meg kell értenünk, hogy mindezt a jellemünk egyes részei is befolyásolhatják.

Tovább »

Kalkulátor

Bőröd és bőrszíned

A bőr színei a test valamely meghatározott állapotára utalnak. Környezetünk színei közé tartozik a növények zöldje, az ég kékje, a felhők fehérsége. Az egészséges emberi testen nincsenek ilyen színek, csupán ezek kiegészítő színei. Neked milyen a bőröd?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép