EZOTÉRIA

Miért álmodunk?

Szerző:
Szabó Anna
Sokféle iskola, sokféle válasz létezik erre De egy pár dologban sikerült megegyezniük. Úgy tűnik, hogy az álmodás segít rendet rakni a napi történések, aggodalmaink között, segít eltávolítani a fölöslegesen tárolt adatokat, ráláthatunk a múltra, jelenre és jövőre.

Az álmaink mi magunk vagyunk, ahogy levetkőzzük az egónkat, nem köt sem az öt érzékünk, sem a fizika törvényei. Tudunk repülni, vízen járni, megmászni a legmagasabb csúcsokat – álmunkban a hétköznapi korlátok eltűnnek.
Az álmokat az idők kezdete óta csodálják. Még a biblia is megemlíti az álmokat, sőt a céljukat is megmagyarázza: „És szóla az Úr először, és másodszor, de az ember nem érté. És álmában, éjszakai látomásában, mikor mélyen alszik az ember, ágyában heverve, az Úr megnyitja az ő füleit, és közli parancsait…”
Talán jobban oda kellene figyelnünk – valaki fontos, valami fontosat akar velünk közölni!

Noha pontosan nem tudjuk, miért álmodunk, sok tanulmány igazolta, hogy éjszakai alvásunk során, több fázison esünk át, és fokozatosan, mind a négy fázis beiktatásával jutunk el a „nem-álmodó”, NREM – azaz szemgolyómozgás nélküli szakaszba. Minden fázis körülbelül 90 percig tart, fokozatosan mélyülő alvással. Az éjszaka első felében általában a hármas és négyes fázis között váltogatjuk, ezekben alszunk a legmélyebben. Az egyes és kettes fázis, amiben sok a gyors szemmozgás (REM) is, inkább az éjszaka második felében fordul elő. A REM-ről azt tartják, ilyenkor álmodunk. Folytattak olyan kísérleteket is, ahol az alvás különböző szakaszaiban ébresztették föl az embereket, nagy százalékban azok számoltak be álmokról, akiket a REM szakaszban ébresztettek föl, és nagyon kevesen voltak, akik a NREM szakaszban álmodtak.

Most hogy az unalmas tudományos részt letudtuk, jöhet az érdekesebb része az álmodásnak. Hogy mit jelentenek az álmok, milyen fajta álmok vannak. Mindenekelőtt azt kell megjegyezned, hogy a te álmod elsősorban rólad szól. Lehet, hogy az álmodban segítő szerepet játszol, de az álom RÓLAD szól. Ha például azt álmodod, hogy a párod megcsal, az nem jelenti azt, hogy a valóságban is megtörténik. Azt jelenti, hogy érzed, valami nem stimmel köztetek, ez jelenik meg az álmodban. Persze, az álmok néha ennél mélyebb betekintést is engednek, néha a jövőbe is láthatunk velük, de minden álmot alaposan meg kell vizsgálni, anélkül, hogy az egódat belevonnád, hogy most tényleg a jövőt láttad, vagy csak az aggodalmaidat vetítetted ki.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL